/Vijf geheimen voor een gezond lichaam
Gezonde lifestyle

Vijf geheimen voor een gezond lichaam

Wil jij je gezond en fit voelen, maar blijven de zakken paprika chips, avonden Netflixen en kaasplankjes in het café je lokken? Met deze tips blijf je gezond zonder al deze verleidingen te hoeven weerstaan. Je mag jezelf best af en toe verwennen, maar je moet je ongezonde gedrag wel compenseren met bewuste keuzes. Dit kun je bijvoorbeeld doen door shakes of voedingssupplementen te nemen. Deze kun je gemakkelijk bij Herbalife bestellen.

Begin je dag met een rondje wandelen of hardlopen

Ga in de vroege morgen een stukje hardlopen of wandelen om je spijsvertering op gang te brengen. Zo krijg je niet alleen voldoende beweging, maar verbrandt je lichaam ook meer calorieën. Normaal gesproken gebruik je deze tijd meestal niet effectief, maar snooze je je wekker nog een keer of staar je gedachteloos naar het NOS-journaal. Dit is meteen een gezond en lekker begin van je dag en je wordt er nog goed wakker van ook!

Drink voldoende water

Sowieso is water drinken belangrijk en gezond. Je hydrateert je huid en maakt het makkelijker voor je nieren om hun werk te doen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en je krijgt geen last van uitdrogingsverschijnselen. Veel water drinken stelt ook je hongergevoel uit. Als je maag vol zit met water, kom je minder snel in de verleiding te gaan snoepen.

Gun jezelf de tijd om te slapen

In onze drukke levens is het soms verleidelijk om simpelweg minder te slapen. Het lijkt vaak een oplossing, maar is het absoluut niet. Je lichaam heeft slaap nodig om te kunnen functioneren, indrukken te verwerken en productief te zijn. Als je te weinig slaapt, raak je gestresst en gaat je concentratievermogen achteruit.

Doe aan yoga of pilatus

Deze bezigheden hebben ten onrechte een zweverig karakter, maar zijn eigenlijk goed voor iedereen. Ze helpen je om in balans te komen, zowel geestelijk als lichamelijk. Daarbij zijn yoga- en pilatusoefeningen goed voor je spieren en helpen ze je om actief te ontspannen. Zeker voor mensen die veel achter een computer werken, is dit een handige tip om gezond te blijven en je bovendien goed te voelen. Daarbij kun je door yoga of pilatus ook een moment van rust en bezinning inbouwen in je dag, waarop je gedachten kunt ordenen of juist even nergens aan kunt denken.

Handige hulpmiddelen voor een gezonder bestaan

Gelukkig hoeven we het niet alleen te doen en zijn er anno 2020 tal van handige hulpmiddelen, die ons helpen met een gezonde levensstijl. Zo kun je een stappenteller installeren op je telefoon om te kijken of je dagelijks voldoende beweegt, een smartwatch kopen of een digitaal hardloopschema volgen. Bij Herbalife kun je voedingssupplementen en shakes bestellen om je dieet aan te vullen en online zijn er inmiddels duizenden yogalessen beschikbaar.