/5 tips voor een slank en fit lichaam
5 tips voor een slank en fit lichaam

5 tips voor een slank en fit lichaam

Heb je je de afgelopen winter flink laten gaan? Was op de bank hangen met het herfstachtige weer eigenlijk het enige wat je deed? En vlogen de calorieën door het mondje? Dan is dit het moment om hier verandering in te brengen. Nu het weer langzamer mooier wordt en we de zomer al kunnen ruiken wordt het hoog tijd om aan ons lichaam te werken. Maar hoe begin je? Wij geven 5 tips voor een slank en fit lichaam.

1.    Eten totdat je verzadigd bent

Uit onderzoek blijkt dat eten totdat je verzadigd bent een groot verschil maakt. Veel mensen eten tot ze bomvol zijn of hebben de regel dat ze altijd hun bordje leeg moeten eten. Zelfs wanneer ze vol zijn. Je kunt dit eenvoudig op te lossen door kleinere gerechten te eten. Zelfs een keer zondigen is dan geen enkel probleem. Zoek gerust naar best food near me en laat iets lekker thuis bezorgen. Zolang je geniet met mate is er geen vuiltje aan de lucht. Goed nieuws voor de vrouwen die streng diëten niet zien zitten, want dit blijkt dan ook helemaal niet nodig te zijn.

2.    Drink voldoende

Ons lichaam werkt eigenlijk heel gek. Zo kent het lichaam weinig verschil tussen honger en dorst. Zodra je te weinig drinkt zal het lichaam dus onbewust hongersignalen geven, zodat deze alsnog voldoende vocht en voedingsstoffen binnen krijgt. Door overdag voldoende te drinken, beperk je dit hongergevoel en eet je onbewust veel minder. Bovendien kan je je gezondheid enorm verbeteren door je vochtgehalte op peil te houden.

3.    Maak de juiste keuzes

Wat gaan we eten vandaag? Erger je je ook altijd aan die ene vraag? Wees je dan bewust van de keuzes die je vervolgens maakt. Gezond eten kan heel lekker zijn. Een gezond voedingspatroon betekent echt niet dat je ieder chocolaatje af moet slaan. Af en toe zondigen kan best, zolang je het overgrote deel van de tijd maar verstandige keuzes maakt. Probeer ook enkele aanpassingen in je dieet te maken. Eet je altijd witte rijst en pasta? Vervang deze dan voor zilvervliesrijst en volkoren producten. Deze vullen niet alleen meer, maar bevatten ook minder calorieën en betere voedingsstoffen. Het zijn de simpele dingen die al een groot verschil kunnen maken.

4.    Eet niet om je beter te voelen

Is emotie-eten iets waar je regelmatig mee te maken krijgt? Eet je vaak om je beter te voelen? Probeer dit dan zoveel mogelijk te voorkomen. Zo krijg je een geheel andere associatie met voedsel, waardoor je in een vicieuze cirkel blijft hangen. Probeer juist om je mindset om te gooien en de bron van het probleem aan te pakken. Lukt het je maar niet om aan andere dingen dan eten te denken? Zoek dan afleiding in de vorm van sporten of ga even slapen. Je zal merken dat het ‘hongergevoel’ dan snel verdwijnt.

5.    Snoep minder tijdens het koken

Het gebeurt regelmatig dat mensen tijdens het koken al ontzettend veel snoepen. Zelfs als ze later weliswaar kleinere porties nemen, hebben ze eigenlijk al een enorme maaltijd voor de kiezen. Probeer dit te voorkomen door op kauwgom te kauwen of leg enkel gezonde producten klaar om van te snoepen. Zo eet je niet onbewust meer dan je denkt en voorkom je een hogere calorie-inname. Enschede eten bestellen kan natuurlijk ook altijd een prima oplossing zijn, want dan sta je in elk geval niet zelf achter het fornuis!