/Lekker fit met een eiwitreep
eiwitreep

Lekker fit met een eiwitreep

Eiwitrepen worden steeds meer gebruikt. Dat was voorheen wel anders. De repen waren smakeloos en droog. Gelukkig smaken de repen niet meer zoals dat 10 jaar geleden het geval was. Inmiddels kennen we diverse smaken en soorten. Hierdoor beschikken we over een gezond alternatief als we op zoek zijn naar een lekkere snack. Snacken doen we allemaal, gezond snacken is echter een ander verhaal. Wil jij lekker fit het nieuwe jaar in? Lees dan snel meer over de 4 belangrijkste voordelen van eiwitrepen.

1.         Compact en handig mee te nemen

Gezonde tussendoortjes zijn vaak moeilijk mee te nemen naar je werk, school of sportschool. Sterker nog: als je ze meeneemt liggen ze vaak dagenlang te rotten onderop de tas. Het idee van gezond snacken is goed, de uitvoering laat echter nog al te vaak te wensen over. Een eiwitreep is compact en gemakkelijk mee te nemen. Bovendien zal deze niet snel over de datum gaan als je hem een keer vergeet. Met enkele eiwitrepen in de tas, beschik je altijd over een zeer gezond tussendoortje.

2.         Draagt bij aan een hogere spiermassa

Ben je van plan om het komende jaar meer energie te steken in een gezonder lichaam? Wil je meer spiermassa opbouwen en ben je vaker te zien in de sportschool? Dan is de kans groot dat je als advies hebt gekregen om meer eiwitten te nuttigen. Eiwitten dragen bij tot de groei van spiermassa. Bovendien helpen ze spieren herstellen na een zware work-out. Eiwitten vind je o.a. in vlees en andere voedingswaren. Toch is dat niet altijd voldoende, zeker niet als je naast een gezond voedingspatroon ook nog eens aan krachttraining doet. Eiwitrepen kunnen jou helpen om het eiwitpercentage in je lichaam te verhogen. Zo ga je fit en energiek het jaar door.

3.         Verkrijgbaar in verschillende smaken

Vroeger hoorde je vaak dat eiwitrepen niet te eten zijn. Ze waren droog,smakeloos en het aantal calorieën in een reep was hoger dan bij elk ander(on)gezond tussendoortje. Inmiddels is dat gelukkig helemaal niet meer het geval. Eiwitrepen zijn juist ontzettend lekker en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zo is er altijd wel een reep die door jouw smaakpapillen wordt gewaardeerd. Daarnaast zijn er ook genoeg repen die Low-Calorie zijn.Deze passen prima in een gebalanceerd voedingspatroon.

4.         Eiwitrepen stillen snel de honger

Vind je het altijd lastig om de tijd te overbruggen naar de volgende grote maaltijd? Heb je om half 4 al lekkere trek en is het avondeten nog heel ver weg? Dan ben je snel geneigd om naar ongezonde snacks te grijpen. Vaak vullen die snacks ook nog eens te weinig, waardoor je na verloop van tijd alleen nog maar meer gaat snacken. Niet zo goed voor je zomerfiguur! Eiwitrepen zijn caloriearm en passen in vrijwel elk dieet. Daarnaast zorgen eiwitten voor een vol gevoel. De snacks vullen de maag en de vezels en eiwitten reguleren de bloedsuiker. Hierdoor heb je minder snel last van honger en ben je niet meer geneigd om een zak chips uit de kast te trekken