/Welke oefeningen kun je het beste doen om droog te trainen in de sportschool
Sportschool

Welke oefeningen kun je het beste doen om droog te trainen in de sportschool

Iedereen droomt ervan om elke zomer strak in je vel op het strand te liggen. Wie wil dat nou niet? Geheel zonder zorgen in je bikini liggen. Niks geen zorgen over het feit of je 4 vetrollen niet over elkaar heen vallen. Je staat er dan ook uren voor in de sportschool, maar ziet toch weinig resultaat. Je raakt steeds gemotiveerder en raakt weer in je oude, iets minder fitte patroon. Het is dan ook belangrijk om te weten welke oefeningen je moet doen en hoeveel je er hiervan moet doen. We vertellen graag enkele elementen die hierbij komen kijken.

fitness

Spiermassa

Heel vaak zie je dat mensen tijdens het droogtrainen ineens lichter gaan trainen. Ze voeren meer herhalingen uit en verwachten dat dit het grootste effect levert. Toch is dit niet nodig. Door ook tijdens de periode van vetverlies zo zwaar mogelijk, met goede techniek, te trainen, krijgt je lichaam het signaal dat je dat spierweefsel echt nodig hebt. Heb je een combinatie van cardio en krachttraining? Zorg er dan vooral voor dat je eerst begint met de krachttraining, gevolgd door de cardio.

Cardio, een ja of een nee?

Dat cardio goed voor je conditie en uithoudingsvermogen is, moge duidelijk zijn. Echter denken veel mensen dat cardio bijdraagt aan vetverlies, maar dat is niet persé het geval. Cardio doe je door calorietekort te creëren. Wil je dus meer ruimte hebben om te eten? Of weet je dat je de volgende dag lekker uit eten gaat? Dan zijn die extra minuten cardio een goede optie. Ofwel; cardio ligt vooral in lijn met je voedingspatroon.

HIIT it

Toch zijn er veel mensen die een hekel hebben aan cardio en het vaak volledig achterwege laten. Gelukkig zijn er ook andere alternatieven dan cardio zoals fietsen en hardlopen. Een mooi alternatief is namelijk HIIT: High Intensity Interval Training. Hierbij wissel je korte, intensieve inspanningen af met periodes van rust. Een training van 15 tot 20 minuten is al voldoende om na een langere periode resultaat te zien.

Er zijn tal van mogelijkheden om droog de zomer in te gaan. Zo is er voor ieder wat wils, geheel naar eigen behoeftes. Op naar een echte zomerbody voor aankomende periode. En, misschien bevalt het je zo goed, dat het een standaard patroon wordt.