/10 Manieren om weer lekker fit te worden
10 Manieren om weer lekker fit te worden

10 Manieren om weer lekker fit te worden

De zomervakantie is al weer een tijdje voorbij, maar de resultaten van al die wijntjes, gezellige BBQ avonden en de festivals zijn nog steeds zichtbaar rond je taille en op andere plaatsen. Hoe vervelend. Toch wil je weer lekker fit worden.

Je kent het wel, dat gevoel van “Yes, kom maar op”. Lees daarom de onderstaande 10 tips om weer lekker fit te worden. Echt, het is niet moeilijk, je moet er alleen wel wat voor doen.

1. Zo krijg je weer een frisse en strakke huid

Vergeet alle anti-verouderingscrèmes even. Er is een bijzonder goedkope en makkelijke manier om je huid – vooral die van je gewicht – er weer lekker fris uit te laten zien.

Dompel je gezicht gewoon een paar seconden in een kom ijskoud water. De kou zorgt vrijwel direct voor een strakke huid en een bijzonder fit en wakker gevoel. Natuurlijk kun je ook onder een koude douche gaan staan.

2. Eet ‘s ochtends havermout

Onderzoekers aan de universiteit van Harvard hebben een aantal jaren geleden al ontdekt dat volle granen – en dan vooral havermout – heel goed is voor je gezondheid. Het regelmatig eten van havermout zou zelf levensverlengend werken.

De Harvard wetenschappers ontdekten bijvoorbeeld dat een kommetje van 70 gram granen (havermout) de kans op het verkrijgen van kanker met 22% zou verminderen. Tevens bleek het risico op een vroegtijdige dood als gevolg van hart- en vaatziekten te verminderen.

Wist je overigens dat de succesvolle Hollywood acteur en filmproducent Dwayne “The Rock” Johnson ’s ochtends een flinke kom havermoutpap eet. Hij ziet er lekker fit uit, toch?

3. Laat je niet verleiden in de supermarkt

Er bestaan cursussen en workshops om beter je boodschappen te kunnen doen in supermarkten. Die cursussen zijn er niet voor niets. De supermarkt ligt namelijk vol met ongezonde en sterk bewerkte voeding.

Zo staan de meest dure producten (of de producten die het meeste geld opleveren) meestal op ooghoogte in de stellingen van de supermarkt. En waarom liggen al die repen en candybars bij de kassa’s? Lekker voor het meegrijpen!

Trap niet in de verleidingen van de supermarkt. Koop gewoon verse producten en zo min mogelijk verpakte en ingeblikte producten.

Wil jij ook flink afvallen? Lees dan dit gratis artikel eens om in korte tijd 4 kilo af te vallen.

4. Ga op het strand trainen

Woon je in de buurt van het strand? Ga daar dan eens lekker hardlopen. Daar word je lekker fit van. Heerlijk die zeelucht en de wind door je haren. Dankzij het zand wordt het gewone hardlopen gelijk een intensievere een HIIT training.

Dergelijke trainingen zijn enorm effectief om snel weer lekker fit te worden. Woon je niet dicht bij het strand? Ga dan naar het bos of ren een aantal keren een heuvel op.

5. Koop een weegschaal en ga er regelmatig op staan

Het blijkt dat mensen die zich regelmatig wegen, eerder afvallen en beter op hun streefgewicht blijven. De redenen hierachter zijn meestal van mentale aard. Hoe bewuster jij je namelijk bent van je huidige lichaamsgewicht en het gewicht dat je wilt bereiken, hoe meer je geneigd bent om ervoor te werken.

Wil jij ook weer lekker fit worden en kun jij daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem deze oefeningen om flink mee af te vallen dan snel even door.

6. Ga naar de sportschool

Ga naar de gym en vraag aan een fitness instructeur om een persoonlijk trainingsschema voor je op te stellen. Om weer lekker fit te worden zul je echt een paar maanden moeten zweten. Je moet je spieren aan het werk zetten en een beetje extra spiermassa kweken.

Het voordeel van spieren is dat ze tot wel 10 keer meer calorieën verbranden dan lichaamsvet. Wat heb je liever, een pensje dat over je broek hangt, of een plattere buik die er dagelijks voor zorgt dat je automatisch meer calorieën verbrandt?

7. Eet gezonde en lekkere toetjes

Voor een emmertje van 250 gram Ben & Jerry’s, Hartog ijs of Haagen Dazs betaal je best veel geld. Wat is er mis met een kom volle yoghurt of volle kwark met rauwe honing een beetje kaneel en eventueel wat rauwe pistache noten?

Je eet dan lekker veel gezonde eiwitten die goed zijn voor de opbouw van je lichaam. Je krijgt niet te veel suiker binnen en in de noten zitten super gezonde vetten die je gezondheid goed doen. De kaneel stabiliseert overigens je bloedsuikerspiegel, waardoor je minder lichaamsvet opslaat. En dat is de bedoeling, toch?

8. Ga vaker buiten sporten

Buiten sporten is goedkoop, effectief en gezond. Je ademt immers veel meer zuurstof in dan dat je binnen zou sporten. Het enige wat je nodig hebt is een bankje en wat sportkleding.

Ga eerst een minuut of 10 joggen en zoek een plekje op (bij een bankje) waar je squats, high knees, push ups, sit ups, burpees, jumping jacks en jump-on and jump-ofs kunt doen.

Een regelmatige workout in een park, de duinen, het bos of het strand zorgt er niet alleen voor dat je weer lekker snel fit wordt. Het werkt ook nog eens stress verlagend en volgens Harvard onderzoekers zou je er ook nog eens langer door kunnen leven. Hoe mooi is dat?

Inspiratie nodig om meer oefeningen te doen die je helpen af te vallen? Neem deze 10 oefeningen om fitter te worden en om af te vallen dan snel even door

9. Doe aan intermitterend vasten

Intermitterend vasten is de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Niet alleen zou het helpen om weer lekker fit te worden. Je valt er immers mee af. Intermitterend vasten zou ook levensverlengend kunnen werken.

Bij intermitterend vasten hoef je niet zozeer te letten op hoeveel je eet, het gaat er meer om wanneer je eet. Lees dit gratis artikel over intermitterend vasten eens om te zien of het ook iets voor jou is.

De filmacteur en producent Dwayne Johnson doet trouwens ook aan intermitterend vasten. Hij ziet er toch best fit uit?

10. Discipline

Zonder discipline lukt het je niet om weer lekker fit te worden. Je zult er echt iets voor moeten doen en je zult het echt langer dan een paar weken vol moeten houden. Zie het als een leefstijl. Een gezonde leefstijl leidt tot een goede gezondheid, een fit en energiek gevoel en een slank lichaam.

Een leefstijl bestaande uit snacks, diepvriespizza’s, veel alcohol, frisdrank, goedkope junk en fastfood geeft  hele andere resultaten. Maar eigenlijk wist je dit al.

Het punt is dit; waarom kies je ervoor om die rommel te eten? Je weet al waartoe het leidt. Waarom kies je er niet voor om voeding te eten die ervoor zorgt dat je je weer lekker fit voelt? Denk je dat Dwayne Johnson wel eens fast food eet en frisdrank drinkt? Just asking….