/3 sporten waar je misschien niet zo snel aan zou denken
3 sporten waar je misschien niet zo snel aan zou denken

3 sporten waar je misschien niet zo snel aan zou denken

Knock knock, 2020 staat aan de deur. Tijd om weer eens even goed naar ons zelf te kijken en de goede voornemens erbij te pakken. Heb je het afgelopen jaar goed aan je voeding gedacht? Heb je genoeg gesport? Heb je op tijd je hoofd leeg kunnen maken waardoor je minder stress ervaarde? Als je antwoordt op alle vragen ja is, dan ben je goed op weg. Tijd om het nu ook vast te gaan houden. In je antwoordt nee? Dan wordt het echt tijd om eens goed jezelf onder de loep te nemen. Waar loop je tegenaan en waarom wil het niet helemaal lukken? Misschien wel omdat je de juiste sport nog niet hebt gevonden, in dat geval hebben wij 3 bijzondere sporten op een rijtje gezet!

Schermen is een hippe sport

Misschien is het niet direct op iedere hoek van de straat uit te voeren, maar schermen is dus echt een hele interessante sport. Je bent niet alleen lichamelijk bezig, je moet ook continue bezig zijn met je strategie en je tegenstander. Ruimte in je hoofd voor andere zaken is er dus niet. Schermen is een sport waarbij je echt even een andere wereld instapt en je gewoon bezig kunt zijn met de sport. Denk je nu meteen aan zwaarden kopen? Niet nodig, de meeste schermclubs hebben zelf een mooie voorraad aan attributen. Probeer het eerst maar eens uit voordat je alles al hebt aangeschaft!

Krav Maga it is

Ook een bijzondere sport in Krav Maga. Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar aangezien er zelfs een Krav Maga webshop bestaat, betekent dat het wel degelijk een sport is die wordt beoefend. Krav Maga is Hebreeuws voor contactsport, het is een vecht- en verdedigingssysteem dat ontwikkeld is door het Israëlische leger. Deze sport bevat geen wedstrijdelement en voor vrouwen en mannen heersen dezelfde regels. De basisprincipes zijn het voorkomen met fysiek letsel en het kunnen wegkomen uit een bedreigende situatie. Doordat het geen wedstrijdelement bevat is het dus echt een sport waar je met jezelf bezig bent. Je leert op jezelf vertrouwen en technieken die je daarbij kunnen helpen. Ook met deze sport in conditie heel belangrijk, tenslotte kun je dan toch net alles een beetje beter volhouden!

3 sporten waar je misschien niet zo snel aan zou denken

Jezelf even loslaten in de ring

Hou je ervan om af en toe even jezelf te laten gaan, alles wat in het dagelijks leven gebeurt eruit gooien? Bestel dan maar vast de bokshandschoenen van Bestfightshop.nl of kijk even op bestfightshop.nl. De plek waar jij namelijk moet zijn is de boksschool. Vergis je alleen niet, ook hier geldt dat je echt niet een uur in de ring staat te stoten en schoppen. Alles gaat gepaard met conditie, een groot gedeelte van de training werk je hier dan ook aan. Je zult al snel zien dat deze trainingen enorm zwaar zijn, maar je er ook profijt van hebt. Niet alleen door de rust in je hoofd, maar ook je conditie zal met grote sprongen vooruit gaan!