/4 tips om lichaam & geest gezond te houden
4 tips om lichaam & geest gezond te houden

4 tips om lichaam & geest gezond te houden

We leven in een prestatiemaatschappij. Hierdoor zien we dat Nederland steeds meer gekenmerkt wordt door depressies, burn-outs en mensen te veel stress ervaren. Niet alleen op het werk, maar ook thuis. We verwachten te veel van onszelf en vinden het moeilijk om balans te vinden tussen privé en werk. Daarnaast leven we ook ongezonder, omdat we weinig tijd in een gezonder leven kunnen investeren. Hierdoor komen we allemaal wel eens op een punt dat het genoeg is geweest. Je bent klaar met dat futloze gevoel, de neerslachtigheid en de lage weerstand. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Wij geven 5 tips om lichaam & geest gezond te houden.

1. Investeer in voedingssupplementen

Heb je last van een lusteloos gevoel en voel je je vaak zeer vermoeid? Dan is de kans groot dat je vitaminen en mineralen tekort komt. Dit tekort kan je natuurlijk aanvullen door gevarieerder te gaan eten, maar soms kan je ook wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Wij adviseren dan ook om in goede voedingssupplementen te investeren. Deze zijn een geweldige aanvulling op een gezond en evenwichtig dieet en dragen tevens bij aan een gezondere geest. Zo beschikt Golden Naturals over een rijk assortiment van voedingssupplementen voor lichaam & geest. Hierdoor profiteer je van meer energie, lukt het om soepeler te bewegen en zal je nachtrust verbeteren! 

2. Goede nachtrust = van levensbelang

Wist je dat een goede nachtrust echt van levensbelang kan zijn? Uit diverse onderzoeken blijkt dat onvoldoende slaap net zo schadelijk is als iedere dag heel veel alcohol nuttigen. Hieruit blijkt zelfs dat je hersenen aftakelen als je chronisch slaap tekort komt. Wij adviseren dan ook om eerst enkele dagen je slaap bij te houden. Hoeveel uren slaap je echt? Hoe vaak ga je er per nacht uit? Hoe is je nachtrust? Sta je uitgerust op of ben je nog altijd vermoeid? Onderschat het nut van slapen niet. Een goede nachtrust draagt bij aan een beter metabolisme (weg met die overtollige kilo’s!), minder kans op depressies en meer concentratievermogen. Leg jezelf daarom doelen op om iedere nacht voldoende slaap te halen.

3. Minder uitstelgedrag

Kom je vaak in de knoei met jezelf omdat je te weinig gedaan krijgt? Probeer dan uitstelgedrag te voorkomen. We betrappen onszelf er allemaal wel eens op dat we voor het schoonmaken eerst een uur op onze smartphone zitten of tijdens het werk liever een paar keer op en neer naar het koffiezetapparaat lopen, alvorens we eindelijk aan die grote klus gaan beginnen. Door duidelijke doelen voor jezelf te stellen en uitstelgedrag zoveel mogelijk te voorkomen, zal je merken dat je meer overzicht in je hoofd krijgt en hierdoor ook minder stress ervaart.

4. Maak van natuurlijke producten gebruik

Even je haar verven? Dan sta je er wellicht niet bij stil hoeveel schadelijke stoffen er zich in gewone verf bevinden. Gelukkig zijn er ook natuurlijke oplossingen die minder schadelijk zijn voor het milieu én jouw gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan de haarverven van Herbatint. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere cosmetische producten en voedingsmiddelen die je gebruikt. Door te kiezen voor natuurlijke producten, voorkom je schadelijke gevolgen voor de gezondheid en het milieu. En dat draagt weer bij aan een gezond lichaam en een gezondere geest!

Herbatint