/Apps die slaapritme en activiteiten meten
Apps die slaapritme en activiteiten meten

Apps die slaapritme en activiteiten meten

Begon jij afgelopen jaar ook moedig aan een goed voornemen? Was je nu écht van plan om gezonder te gaan leven en blijkt het nu anno maart al mislukt te zijn? Geen paniek! Je hoeft echt niet tot volgend jaar te wachten om een frisse start te maken. Begin vandaag nog met de eerste stap in de goede richting en bepaal op welke dingen nog iets te behalen valt. Als je je echt lekker in je vel wilt voelen, is het belangrijk dat je enkele valkuilen in het dagelijks leven aanpakt. Slaaptekort en te weinig lichaamsbeweging zijn de twee grootste valkuilen. Maar hoe pak je deze aan? Simpel: installeer een handige activity tracker op jouw Galaxy s9 en je krijgt eindelijk echt inzicht in jouw levensstijl.

Hoeveel beweeg jij per dag?

Bewegen is gezond en nodig voor een healthy lifestyle. Toch schiet dit er dikwijls bij in. Na een lange dag op kantoor heb je weinig behoefte aan een rondje wandelen of sporten. Je zit veel liever uitgeteld op de bank met je smartphone en de afstandsbediening van de televisie binnen handbereik. Toch is het wel belangrijk dat je tijd vrij maakt om te bewegen. Ons lichaam kan niet zonder. Bewegen is niet alleen voor de fysieke gezondheid, maar kan ook je geest een ware boost geven. Voel je je down of boos? Ga even een frisse neus halen en de kans is groot dat je je een stuk beter voelt. Bewegen is van essentieel belang voor een gezonde levensstijl. Maar hoeveel beweeg je nu echt per dag?

Installeer vandaag nog de Samsung Health app, dit is een app die o.a. voeding, beweging, slaap en hartslag registreert. Hierdoor weet je precies waar jouw valkuilen liggen en welk onderdeel je het beste kunt aanpakken voor een gezondere levensstijl.

Hoe belangrijk is een goede nachtrust?

In de nacht worden onze hersens als het ware gereset. Je geest komt misschien tot rust, maar je lichaam is ontzettend hard bezig. Je lichaam heeft slaap nodig om zich te herstellen. Bij onvoldoende slaap zal je gezondheid hier logischerwijs onder gaan lijden. Maar hoe belangrijk is een goede nachtrust nu écht?

  • Na een goede nacht slapen gaat je concentratievermogen enorm omhoog. Je kunt beter tegen stressvolle situaties en geniet van een optimaal humeur.
  • Bij te weinig slaap gaat je humeur dusdanig omlaag dat dit het dagelijks leven zwaar kan beïnvloeden. Je wordt prikkelbaarder, beschikt over een kort lontje en kan weinig hebben.
  • Je immuunsysteem wordt sterker als je meer slaapt. Het lichaam heeft de kans om zich snel te herstellen, waardoor je minder snel ziek wordt en/of sneller opknapt.
  • Een goede nachtrust is essentieel voor spier-,  huid- en haarherstel.

De bovenstaande redenen geven goed weer hoe belangrijk voldoende slaap is voor de mens. Toch zien we dat het slaapritme vaak verstoord wordt. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen zich richten tot homeopathische middelen of zelfs CBD-olie om fitter te worden. Vaak ligt het grootste probleem echter bij je eigen gedrag. Je probeert bijvoorbeeld op een doordeweekse avond toch nog even de laatste aflevering van die leuke serie af te kijken en uiteindelijk beland je veel te laat op bed. Hierdoor slaap je opnieuw tekort en dat is te merken!

Een gezondheidsapp kan je helpen om beter inzicht te krijgen in je slaapritme. Deze rekent uit hoeveel slaap je ongeveer nodig hebt en hoe laat je dan naar bed moet gaan. Hierdoor zal je continu herinnerd worden aan je ‘nieuwe bedtijd’. Al snel merk je dat een half uur eerder naar bed al wonderen doet voor je geestelijke en fysieke gemoedstoestand.