/De positieve gezondheidseffecten van een jacuzzi
gezondheid jacuzzi

De positieve gezondheidseffecten van een jacuzzi

Een jacuzzi werkt heel ontspannend en wordt door mensen graag gebruikt na een harde dag werken. Maar wist u dat een jacuzzi gezondheid kan beïnvloeden en vele gezondheidsvoordelen heeft? wij leggen u uit wat deze voordelen precies zijn.

Massages

De effecten van massages zijn op te delen in primaire en secundaire effecten. De primaire effecten zijn de directe aanraking van het water en de lucht uit de massagejets, dit werkt direct in op de zenuwen, spier- en huidweefsel en de bloed- en lymfevaten.

De secundaire effecten bestaat uit reflectorische, biochemische en psychische effecten, dat zijn dus effecten die invloed hebben op wat er helemaal binnen in je lichaam gebeurd, denk hierbij aan prikkelingen, chemische stoffen die ontstaan en het stressverlagend en kalmerend effect wat eraan zit.

Gezondheidstherapieën

Zelfs de oude grieken hadden al warmwaterbaden, in die tijd was het al bekend dat warm, bubbelend water een goede invloed had op een menselijk lichaam. In de loop van tijd zijn er verschillende gezondsheidstherapieën ontwikkeld die worden gegeven in water, met ieder een eigen resultaat:

  • Water is van essentieel belang, hier draait het echt om de gewichtloosheid van het menselijk lichaam, de warmte van het water en de massage mogelijkheid wat helpt de spieren en gewrichten te ontspannen, heerlijk na een harde workout. Ook de druk op de gewrichten neemt af omdat het lichaam gewichtloos is in het water.
  • We hadden het net over de warmwaterbaden van de oude grieken, maar zelfs de egyptenaren voor hun tijd hadden al een watertherapie die nu nog steeds wordt toegepast. Aromatherapie gaat uit van geneeskrachtige eigenschappen van natuurlijke en etherische oliën uit kruiden, bloemen, vruchten en bladeren. deze oliën kunt u zelf ook toevoegen aan het water in de jacuzzi.
  • Hierbij wordt uitgegaan van de effecten van verschillende kleuren. Kleuren hebben ieder een eigen gemoedsrust en betekenis op mensen, met het juiste gebruik van kleuren kunnen mensen helemaal tot rust komen. Dit is de reden dat in veel jacuzzi’s LEDs zijn ingebouwd die je zelf helemaal kan instellen op kleur, felheid en frequentie.

Bloedsomloop

Ondanks de vele therapieën die je kan toepassen in een jacuzzi, kan zelfs een sessie zonder therapie invloeden al gezondheidsvoordelen hebben. Door het warme water wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor zuurstof en voedingsstoffen makkelijk door het lichaam kan worden getransporteerd.

Andere voordelen

Buiten dat een jacuzzi ontspannend en stressverlagend is, heeft het ook invloed op je stofwisseling. Ook zorgt de jacuzzi voor het loslaten van dode opperhuidcellen, het losmaken van talgophopingen en de afvoer van teveel vocht.