/De voordelen van bijenpollen voor de mens
bijenpollen

De voordelen van bijenpollen voor de mens

Bijenpollen, ook wel stuifmeelkorrels genoemd, worden steeds vaker gebruikt door mensen. Dit terwijl het eigenlijk een zeer belangrijk voedingsmiddel voor bijen is. Het zorgt ervoor dat bijen gezonder kunnen leven en ook beter honing kunnen produceren. Het is dan ook niet voor niets dat je bijen meestal rond bloemen ziet zweven. Hier vinden ze een grote voorraad aan stuifmeelkorrels. Voldoende eiwitten voor de bij om zijn gezondheid te verbeteren. Tot zover wisten de meeste mensen wel. Maar wist je ook dat niet alleen bijen baat hebben bij stuifmeelkorrels? Maar dat ook de mens van heel veel voordelen kan profiteren als zij bijenpollen gebruikt? In dit artikel vertellen we meer over deze voordelen. 

Handig hulpmiddel bij het afvallen

Ieder jaar weer starten er een heleboel mensen hoopvol met afvallen. In eerste instantie gaat dit vaak goed, maar naarmate de tijd verstrijkt vallen ze toch weer terug in hun oude gedrag. Een keer toegeven aan de honger is vaak genoeg om weer helemaal terug te vallen. Onder het mom: ‘nu is het toch al verpest’ beginnen mensen weer volop met snoepen. Iets waardoor al het harde werk in een paar weken volledig teniet wordt gedaan. Daarom is het belangrijk dat men gevarieerd blijft eten en kleine porties gedurende de hele dag eet. Zo voorkom je een hongergevoel.

Ervaar je ondanks alles toch nog enorme trek en lukt het je maar niet om verleidingen te weerstaan? Dan kunnen bijenpollen je hier zeker bij helpen. Bijenpollen zijn zeer eiwitrijk en daardoor ook enorm voedzaam. Het remt de eetlust gemiddeld met zo’n 20 procent. Hierdoor is het afvallen veel gemakkelijker vol te houden en zal je wellicht ook snel gewicht verliezen. Daardoor zijn bijenpollen van Lekkerhoning een prima hulpmiddel bij gezond afvallen.

Gunstig voor hooikoortspatiënten

Voor mensen die hooikoorts hebben is het voorjaar altijd weer enorm aanpoten. Je kunt het raam nog niet openzetten en je ogen beginnen op te zwellen en je begint volop te niezen en te hoesten. Geen prettig idee om dan buiten te zijn. Het klinkt misschien wat gek om een allergie voor pollen te bestrijden met bijenpollen, maar het is wel degelijk zeer effectief. Uit verschillende onderzoeken en ervaringen van hooikoortspatiënten is duidelijk gebleken dat bijenpollen een gunstige invloed hebben op de ademhaling. Door regelmatig een dosis bijenpollen te nemen kan er de symptomen van hooikoorts dan ook enorm verminderen.

Het bevordert de conditie van huid en haar


Veel vrouwen hebben moeite met de conditie van hun huid, haar en nagels. De conditie hiervan verslechtert vaak door een gebrek aan vitamines en eiwitten. Hierdoor beginnen je nagels al snel af te brokkelen en kan de elasticiteit in de huid verminderen. Hierdoor oog je vermoeider en kunnen er zelfs eerder rimpels ontstaan. Ook je haar heeft het zwaar te verduren. Wanneer deze minder kracht uitstraalt en snel uitvalt, dan zal dit van grote invloed zijn op jouw totale uitstraling. Door regelmatig stuifmeelkorrels in te nemen kan je de conditie van huid, haar en nagels binnen mum van tijd verbeteren. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en straal je zelfvertrouwen uit.