/De werking van colonhydrotherapie

De werking van colonhydrotherapie

Colonhydrotherapie is een populaire darmspoeling die wordt gebruikt om het lichaam te resetten en de klachten van bepaalde (chronische) ziektes te verminderen of zelfs in zijn geheel te doen verdwijnen. Ondanks dat colonhydrotherapie vaak wordt toegepast bij verschillende ziektes is het voor veel mensen nog niet duidelijk wat het precies inhoudt en voor welke indicaties deze behandeling geschikt is. Colonhydrotherapie is een speciale therapie voor het spoelen van de dikke darm met gezuiverd water. Het water wordt via een canule in de darm gebracht en op dezelfde manier weer afgevoerd. Over de werking van darmspoelingen valt niet te twisten. Al sinds mensheugenis weten we dat dit een positieve werking heeft op de lichamelijke gezondheid van de mens. Ziektes ontstaan doordat er teveel afvalstoffen achterblijven in het lichaam. In ernstige gevallen kunnen de darmen deze niet meer zelf afvoeren en is het belangrijk dat hierbij geholpen wordt door colonhydrotherapie. Wist je dat overgebleven afvalstoffen in je lichaam niet alleen de organen kunnen aantasten, maar ook je stemming en geest kunnen beïnvloeden? Wist je trouwens dat cbd olie hier ook voor kan helpen? Des te meer redenen om de mogelijkheid van colonhydrotherapie eens goed te bekijken. In dit artikel leggen we uit voor welke mensen deze therapie geschikt en geven we antwoordt op veelgehoorde vragen.

Colonhydrotherapie: voor wie geschikt?

Er zijn meerdere indicaties te bedenken waarbij colonhydrotherapie geschikt is. Wij hebben de meest voorkomende voor jou op een rijtje gezet:

  • Slechte doorbloeding: dit is te herkennen aan enorm koude voeten en handen.
  • Onrustige huid: denk aan eczeem, acne of andere vormen van huiduitslag.
  • Obstipatie of diarree
  • Darmziektes
  • Vermoeidheid
  • Verminderd libido
  • Hoofdpijn of migraines

Colonhydrotherapie: hoe gaat het in zijn werk?

Voor veel mensen is colonhydrotherapie een abstract begrip. Ze snappen uiteraard dat het om een darmspoeling gaat, maar veel meer weten ze er eigenlijk niet. Het is belangrijk voor de cliënt om eerst zijn of haar blaas te legen voordat de behandeling start. Vervolgens moet je op je zij gaan liggen zodat de canule er gemakkelijk in gebracht kan worden. Daarna mag je op je rug gaan liggen en wordt je onderkant netjes afgedekt. Vervolgens begint de behandeling. Tijdens de behandeling worden er eerst onderzoeken gedaan naar je zenuwstelsel, zodat het water op de juiste druk in de darm kan worden gebracht. Er kan tevens gebruik gemaakt worden van speciale massagetechnieken om al het lucht en vuil uit de darmen te halen.

Is colonhydrotherapie pijnlijk?

Veel mensen zijn een beetje huiverig als er wordt gesproken over colonhydrotherapie. Het klinkt best wel pijnlijk om een canule in je darmen te krijgen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo te zijn. We hebben meerdere ervaringen gelezen van mensen die colonhydrotherapie hebben gevolgd en allemaal spreken ze van een licht ongemakkelijk gevoel, maar er is zeker geen sprake van pijn. Ervaar je veel ongemak tijdens de behandeling? Geef dit dan even aan aan de behandelaar. De waterdruk aanpassen kan al heel veel verlichting bieden.

Vergoeding?

Bij de meeste zorgverzekeraars wordt colonhydrotherapie voor een gedeelte vergoed. Vraag eerst na of een behandeling van je eigen risico wordt gehaald om niet voor onaangename verrassingen komen te staan.