/Fitter worden in 5 stappen
Fitter worden in 5 stappen

Fitter worden in 5 stappen

Je wil graag meer energie en je ook fitter voelen? Het is echt veel simpeler dan je denkt. Maar dat wordt het wel wanneer je er een project of verplichting van maakt. Pas daarom elke maand één ding aan. Zo merk je er nauwelijks iets van en gaat het eigenlijk als vanzelf. Na een maand zul je direct al veel meer energie hebben. De grootste bottle neck zit hem namelijk in ons leefpatroon. Lees even mee hoe ook jij tonnen extra energie kunt krijgen.

Lichter eten

Veel van onze energie wordt verbruikt door onze spijsvertering. We eten te zwaar en ook de verkeerde dingen. Dat kosten bakken energie. Wanneer je lichter eet, merk je direct verschil. Vervang je zuivel door haver- of sojamelk en –boter, je yoghurt door kokosyoghurt. Eet haverbrood of crackers en vervang je suiker door een natuurlijke variant. Eet meer groente en kip als vlees. Een paar simpele aanpassingen die je veel zullen opleveren qua energie.

Zon en buitenlucht

Wist je dat je lichaam behoefte heeft aan elke dag even buiten zijn en wat zonlicht? Niet zo heel eenvoudig in ons Nederlandse klimaat. Maar elke dag even buiten zijn is echt belangrijk voor je lichaam. Neem bijvoorbeeld een hond. Zo weet je zeker dat je twee keer per dag naar buiten gaat om te wandelen. Of ga lopend of op de fiets boodschappen doen of naar de stad. En ga even lekker ergens in het zonnetje op een bankje zitten wanneer hij schijnt.

Vermijd stress

Ook stress is één van die dingen die echt heel veel energie kost. Leer jezelf aan om altijd ontspannen te blijven. Ook in drukke tijden op je werk. Of leer delegeren en laat anderen dingen voor je doen. Het is echt heel belangrijk om je zo veel mogelijk relaxed te voelen. Vind je dit lastig? Ga dan op yoga, tai chi of mindfulness om het te leren.

Bewegen

En natuurlijk hoort ook bewegen in dit rijtje thuis. Heb je weinig tijd en is het lastig om een sportmoment in te plannen? Of vind je sport echt niet leuk? Bekijk dan of je in je dagelijkse routine meer kunt bewegen. Ga op de fiets naar de stad of het station. Neem de trap en loop naar de supermarkt. Wanneer je gaat sporten kies dan voor iets dat je echt leuk vindt. Zo is de kans veel groter dat je het blijft doen. En houd je van dansen? Dan kun je bijvoorbeeld ook uit je werk even een half uur swingen op muziek.

Stop met ongezonde gewoontes

Ok, af en toe zondigen moet mogelijk zijn. Het is natuurlijk belangrijk om soms ook nog even te kunnen genieten. Maar kijk of je bepaalde ongezonde patronen kunt ombuigen. Begin met in kaart brengen van jouw ongezonde gewoontes. Wat zou je kunnen doen om deze tot een gezonde gewoonte om te buigen?

In plaats van chocoladetaart kun je ook suikervrije taart eten. Of vervang traditioneel roken door een e-sigaret. Op roken.nl vind je een ruim assortiment met e-sigaretten. Bouw de nicotine langzaam af en kies na verloop van tijd voor een e-liquid zonder nicotine.