/Healthy BBQ: zo pak je het aan!
Healthy BBQ

Healthy BBQ: zo pak je het aan!

Wanneer je denkt aan barbecueën, denk je waarschijnlijk niet direct aan een gezonde maaltijd. Grote hompen vlees, vette marinades en grote hoeveelheden stokbrood: dat zijn vaak toch de onderdelen die we het lekkerst vinden en waar we tijdens een barbecue moeilijk vanaf kunnen blijven. Toch kan het ook anders! Een barbecue hoeft namelijk echt niet per se ongezond te zijn. Ben je op de gezonde tour en wil je graag een gezonde barbecue organiseren? Wij helpen je uit de brand! In deze blog behandelen we een aantal tips om een barbecue te organiseren waar je wel zonder schuldgevoel kunt genieten!

Vleesliefhebber? Kies voor mager!

Als je gek bent op vlees maar wel een gezonde barbecue wilt houden, is het slim om bewust te kiezen voor magere vleessoorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kip, biefstuk en ossenhaas: stuk voor stuk staan ze erom bekend relatief weinig vet te bevatten. Een ander alternatief is vis! Minstens zo lekker en bovendien erg gezond!

Homemade = gezonder dan voorverpakt

Wanneer je voorverpakte zakjes, sauzen en meer kant-en-klare dingen koopt, bespaar je jezelf weliswaar veel tijd maar het is ook een stuk ongezonder. Veel van dit soort voedingsmiddelen bevatten veel suiker, zout en conserveringsmiddelen. Als je ervoor kiest om zelf lekkere dingen klaar te maken, kun je natuurlijk zelf bepalen wat je hier precies aan toevoegt. Kun je ook nog eens helemaal zelf bepalen wat je het lekkerst vindt!

Alcohol? Met mate

Tijdens een barbecue is het eten niet het enige dat je dieet overhoop kan gooien: ook alle drank die er tijdens een gemiddelde barbecue doorheen gaat, is niet bepaald bevorderlijk voor je gezonde leefstijl. Een wijntje, biertje of cocktail moet kunnen, maar probeer dit met mate te doen. Wanneer je de hele avond lang blijft drinken, tikt het aantal glazen dat je drinkt flink aan. Let er dus op dat je, na een of twee alcoholische dranken, even overstapt op water of iets anders. Zo kun je wel drinken wat je lekker vindt, maar doe je dit op een gebalanceerde manier!

Heb jij al een buitenkeuken waar je de lekkerste gerechten in elkaar kunt toveren?