/Heeft voeding nog invloed op je haren?
Heeft voeding nog invloed op je haren?

Heeft voeding nog invloed op je haren?

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je haar mooi en verzorgd blijft. Velen zijn natuurlijk bekend met producten zoals haarmaskers, oliën en kappersbenodigdheden. Naast deze producten zijn er ook nog andere manieren die ervoor zorgen dat je haar goede voeding binnen krijgt. Verschillende voedingsmiddel zorgen namelijk ook voor verzorging van jouw haar. We delen de beste voedingsproducten die voor de juiste verzorging van het haar zorgen.

Noten

Paranoten zijn een goede bron van selenium, een mineraal dat belangrijk is voor de gezondheid van je hoofdhuid. Walnoten bevatten omega-3-vetzuren die de conditie van je haar verbeteren. Samen met cashewnoten, pecannoten en amandelnoten zijn ze een uitstekende bron van zink. Een tekort van zink zorgt namelijk weer voor futloos haar.

Bonen

Kidneybonen en linzen zouden eigenlijk een belangrijk deel van je haarverzorgings dieet moeten uitmaken. Ze bevatten namelijk veel proteïne. Een belangrijk voedingsmiddel dat niet alleen jouw lichaam, maar ook jouw haargroei nodig heeft. Naast proteïne zitten ze ook boordevol ijzer, zink en biotine. Deze elementen zorgen voor een betere huidconditie en gaat kaalheid en grijs haar tegen.

Zuivelproducten

Zuivelproducten bevatten calcium en dit mineraal stimuleert de haargroei. In melk en yoghurt zitten ook wei en caseïne, twee belangrijke bronnen van proteïne. Zoals al is vermeld, zijn eiwitten een belangrijke bron voor gezond en verzorgd haar.

Ei

Ook eieren zijn een belangrijke voedingsbron voor het haar. Niet alleen het eten van dit product zorgt voor verzorging van de haren, ook het insmeren van dit product. Eieren bevatten namelijk verschillende belangrijke stoffen. Een paar daarvan zijn in het bijzonder goed voor je haar een hoofdhuid. Zo kan het rauwe eiwit je haar versterken en volume en glans geven. Laat het zo’n 20 minuten in het haar inwerken en spoel het daarna uit met shampoo en conditioner van fanola.

Vlees en gevogelte

We gaan weer even door met de eiwitrijke producten. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar ook jouw haardos bestaat voornamelijk uit eiwitten. Ze zijn dus essentieel om je lokken lang, gezond en glanzend te houden. Je haardos bestaat voornamelijk uit eiwitten. Voeg dan ook eens eiwitrijke producten zoals vlees, gevogelte en vis toe aan jouw dagelijkse eetpatroon. Eet je geen vlees? Dan zijn peulvruchten een perfecte vervanging