/Hoe tennis je leven kan redden!
Hoe tennis je leven kan redden!

Hoe tennis je leven kan redden!

Het is algemeen bekend dat beweging goed is voor de mens. Maar hoe zorg je ervoor dat je genoeg beweging krijgt elke week? Tennis is dé oplossing. Het zorgt niet alleen voor een goede wekelijkse hoeveelheid beweging, maar het is ook nog eens leuk om te doen. Win-win! Lees in dit artikel alles over de voordelen van tennis en wat er allemaal bij komt kijken.

Beweging

Wist je dat een gemiddelde volwassenen tussen de 18 en 55 jaar minimaal 5 dagen per week een half uur matig tot intensieve beweging nodig heeft voor een gezonde levensstijl? Dat klinkt misschien als niet zo veel, maar meer dan de helft van deze groep mensen haalt het bij lange na niet en dit heeft grote gevolgen voor het lichaam. Zowel lichamelijk als geestelijk kan dit op langere termijn risico’s met zich meebrengen in de vorm van bijvoorbeeld stress, slaapproblemen, overgewicht en nog veel meer. Om maar direct een fabeltje uit de lucht te halen, het is niet zo dat je met een avondje stevig sporten dit kan compenseren. Het is van belang dat je meerdere momenten per week intensief bezig bent.

Tennis de oplossing?

Waarom is tennis de oplossing zul je jezelf wellicht afvragen nu. Tennis kan een grote bijdrage leveren aan die gezonde levensstijl, omdat je meerdere keren per week op de baan fanatiek bezig bent. Tennis is een sport waarbij je eigenlijk je hele lichaam gebruikt en als je ooit zelf getennist hebt dan weet je dat het zeker intensief te noemen is. Door meerdere trainingen per week en daarnaast nog regelmatig een wedstrijd, krijg je voldoende beweging elke week. Sterker nog, een fanatieke tennisser krijgt meer dan voldoende beweging wat weer zorgt voor spieropbouw en vetverbranding.

Merken

wanneer je als beginnend tennisser niet kan wachten tot je de baan op mag, zorg dan wel voor een goede tennisartikelen.In de tenniswereld zijn verschillende grote merken aanwezig, zoals Dunlop, K-Swiss en Nike. Stuk voor stuk zijn dit merken van de bovenste plank. Ze leveren enkel de beste producten, zodat niks je tegenhoudt om te kunnen presteren. Dunlop staat bijvoorbeeld bekend om haar uitstekende kwaliteit rackets en tennisballen, K-Swiss maakt voortreffelijke tennisschoenen en Nike maakt het helemaal af met de meest stijlvolle en duurzame tennisoutfits. Zit dus niet langer stil, pak een racket en blijf in beweging.