/Holistische visie
Holistische visie

Holistische visie

Je zit het liefst zo goed mogelijk in je vel. Toch zijn er allerlei redenen op te noemen waarom dit in de praktijk niet altijd zo is. Wat de oorzaak ook is, je kan van alles ondernemen om aan jezelf te werken. De holistische visie inzetten om jezelf op een andere manier te bekijken, helpt bijvoorbeeld om de balans te herstellen. Wat betekent dit begrip en hoe werkt het?

Wat betekent holistisch?

Holistisch staat voor allesomvattend of geheel. Dit begrip staat in nauwe verbinding met de holistische visie. Mensen met een holistische insteek gaan er vanuit dat alles in verbinding staat met elkaar. Lichamelijke klachten worden bijvoorbeeld niet altijd veroorzaakt door een lichamelijk iets, maar zijn soms gerelateerd aan psychische of mentale blokkades. Een holistische praktijk of therapeut bekijkt dan ook het grote geheel en behandelt niet alleen de symptomen.

Wat wordt er bedoeld met holistische visie?

De holistische visie ziet jou als één geheel: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Niet alleen erfelijke invloeden, maar ook wat je meemaakt, wat je eet en hoe je in het leven staat, bepalen hoe jij je uiteindelijk voelt. Door in harmonie te komen met jezelf, kom je ook beter in je vel te zitten. Daarom is het belangrijk dat alle puzzelstukjes in jouw bestaan goed in elkaar passen.

Zie jezelf als één geheel

Zit je niet lekker in je vel en zoek je naar manieren om de balans in jezelf te hervinden? Ga dan eens langs bij een holistisch therapeut of ga zelf aan de slag met het thema holisme. Het helpt je ongetwijfeld om blokkades in jouw geest, ziel en lichaam op te heffen. Het is van groot belang dat de energie in jou vrijuit stroomt en niet wordt belemmerd door oud zeer, een ongezond eetpatroon of wat dan ook.