/Je lichaam detoxen op een natuurlijke manier
Je lichaam detoxen op een natuurlijke manier

Je lichaam detoxen op een natuurlijke manier

De zomer komt eraan en je bent goed op weg. Iedere dag probeer je veel te bewegen en zo gezond mogelijk te eten. Helaas lukt dit niet altijd en ben je opzoek naar een natuurlijke manier van het reinigen van je lichaam na een avondje veel snacken. Gelukkig kun je dit op veel verschillende manieren doen en hoef je hier geen strikt dieet voor te volgen.

Fruit

Merk je dat je tussendoortjes vaak slecht zijn en je veel behoefte hebt aan suiker? Probeer dan niet in één keer te stoppen en de behoefte te negeren. Na een tijdje val je terug en eet je waarschijnlijk nog meer dan je had gewild en nodig had. Probeer fruit als tussendoortje toe te voegen aan je ongezonde snack en je zult merken dat je steeds minder trek krijgt in de slechte snacks. Ook kun je het combineren en fruit lekkerder maken. Denk bijvoorbeeld aan pure chocola smelten en aardbeien bedekken hiermee. Ook kun je heerlijke smoothies maken en de lekkerste smoothie bowls. Zoek online voor heerlijke recepten en daarnaast kun je ook online fruit kopen nadat je weet wat je wilt voorbereiden. Zo hoef je niet iedere keer naar de supermarkt te gaan en kun je alles in één keer opzoeken en bestellen.

Groente

Ook met groente kun je je lichaam detoxen op een natuurlijke manier. Denk bijvoorbeeld aan bieten. Bieten zitten bomvol ijzer, calcium en antioxidanten. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat andere cellen in je lever zich hervormen en herstellen. Daarnaast zijn zaden en noten een perfecte vervanger voor ongezonde snacks en kun je veel ongezonde snacks zelf gezond voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan haverkoekjes of zelfgemaakte snicker (stuk gezonder en minder suiker). Iedere noot of zaad heeft een positieve werking op je humeur, lever, spijsvertering en vetverlies.

Thee

Detoxthee is heel bekend in Nederland. Het is bedoeld om je lichaam te helpen ontgiften oftewel alle afvalstoffen uit je lichaam halen. Het heeft een positieve werking op je lever, spijsvertering en je huid. Er zijn veel verschillende soorten kruiden waar je uit kunt kiezen en elke kruid heeft weer een andere werking op een orgaan in je lichaam. Kruiden kopen kun je zowel online als in de supermarkt doen. Lees je van tevoren wel goed in welke kruid het beste werkt op jouw lichaam. Heb je veel last van stress? Kies dan bijvoorbeeld voor kamillethee.

Deel hieronder de lekkere recepten die je hebt voorbereid en hoe het natuurlijke detox is!