/Jezelf gezond fietsen
Jezelf gezond fietsen

Jezelf gezond fietsen

Fietsen heeft vaak niet de prioriteit als er wordt gepraat over sporten. Alleen onder de fanatieke wielrenners wordt het gezien als een ware sport. Wat niet veel mensen weten, is dat fietsen een hele goede vorm van sporten is waarmee je meerdere dingen in een keer traint. Daarnaast wordt deze sport bewust en onbewust ook meer beoefend dan andere bekende sporten. Een goed argument dus voor de eerste stap in een gezonde richting.

Voel je jong

Bijna iedereen in Nederland heeft al van jongs af aan leren fietsen. Het begon met een kleine driewieler of een fiets met zijwieltjes. Naarmate je ouder werd, wilde je steeds een fiets die iets stoerder en groter was dan die daarvoor. Dan kon je ook nog eens kiezen tussen een stoere mountainbike of een omafiets die in de mode was. Tegenwoordig is het gebruik van een fiets normaal geworden in het dagelijks leven. Bij sommigen nog iets meer dan bij anderen, omdat ze er hun sport of hobby van gemaakt hebben. De wil om te fietsen kan voortkomen uit het verlangen om je jong te voelen. Als je regelmatig op de fiets stapt, kan je je biologische leeftijd namelijk flink verlagen. De risico’s op verschillende ziektes zullen ook erg afnemen. Je voelt je weer jong en vitaal en bent uiteindelijk veel gezonder af.

Een gezonde toekomst

Niet alleen je lichaam is gezonder als je vaker de fiets pakt. Ook de wereld heeft er enorm profijt van als steeds meer mensen op de fiets springen. De vervuiling en het verbruik van energie dat resultaat is van andere vervoersmogelijkheden zal met grote mate worden verminderd. Ook zal het de doorstroming van het algemene verkeer bevorderen en de ruimte kan efficiënter benut worden. Als iedereen hier rekening mee zal houden, zijn we in verschillende opzichten beter af. We zorgen voor een gezondere samenleving en daarnaast ook voor een toekomst die duurzaam is. Een win-win situatie voor iedereen.

De fietsbijdrage

De fiets zelf speelt een grote rol in je gezonde levensstijl en het streven naar een gezonde toekomst. Door de innovatieve technologie worden fietsen steeds duurzamer ontworpen. Daarnaast worden ze ontwikkeld zodat ze steeds langer mee gaan. Dit zal je motiveren om door te gaan met fietsen en je gezonde bezigheid vol te houden. Om dit aan de fiets alleen over te laten zal een lastige opgave zijn. Je hebt natuurlijk zelf ook een actieve aanleg en wat motivatie nodig om iedere keer op de tweewieler te stappen. Verschillende fietsonderdelen zullen je helpen om extra enthousiast te zijn over fietsen.

Er zijn enorm veel soort onderdelen verkrijgbaar, zodat er altijd wat nieuws te ontdekken is. Je kan van iedere rit een nieuwe ervaring maken als je een nieuw product toevoegt aan je fiets. Als je een nieuw onderdeel toevoegt aan je fiets, voelt het als een cadeau en zal je direct uit kijken naar je volgende rit. Je gezonde levensstijl wordt gestimuleerd en je draagt direct bij aan een duurzame toekomst. Ga de uitdaging aan en pak bij je volgende uitje je fiets.