/Kinderen meer aan het sporten krijgen
Kinderen meer aan het sporten krijgen

Kinderen meer aan het sporten krijgen

Het is van belang dat de jeugd meer aan het sporten gaat. Sinds beweging bijvoorbeeld bijna geen onderdeel van het onderwijs meer is, is het steeds lastiger om te zorgen dat kinderen nog wel voldoende doen. Gelukkig kan je daar zelf ook aan bijdragen. Dat doe je op kleine schaal door je met je eigen kind bezig te houden, of op grote schaal door je ook voor anderen in te zetten. Er zijn in ieder geval allerlei dingen die je kan doen om er meer uit te halen. Denk eens aan de volgende dingen.

Deelnemen aan programma’s

Een eerste mogelijkheid die je hebt is het deelnemen aan programma’s. Zo is er bijvoorbeeld Sjors Sportief voor kinderen. Dit is een initiatief waarin bewegen centraal staat. Aan de hand daarvan kan je dan je kind laten kennismaken met allerlei soorten vormen van sport. Maar ook andere vormen van bewegen zijn erin te vinden. Aan de hand daarvan is in ieder geval wel al veel te bereiken. Vooral wanneer je je eigen kind meer wil laten bewegen is het heel verstandig om je hierop te richten. Wil je echter meer, dan kan je natuurlijk ook andere dingen doen.

Wees een echte motivator

Wil je niet alleen je eigen kinderen aan het bewegen krijgen, maar wil je er ook zijn voor andere kinderen? Dan kan je dat natuurlijk ook doen door zelf initiatieven op te zetten. Dat doe je bijvoorbeeld door zelf sportprogramma’s op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerking met de plaatselijke jongerenstichting. Op die manier kan je bijvoorbeeld samen zorgen dat de kinderen uit de buurt aan de slag gaat. Wanneer dit een succes wordt, of wanneer je direct groot wilt uitpakken, is er ook nog een ander podium waar je aan kan denken als je wilt motiveren.

Begin een YouTube-kanaal

Wanneer je veel mensen wilt bereiken, dan is er natuurlijk maar één medium waar je moet zijn. Het gaat natuurlijk over YouTube. Daar kan je gemakkelijk filmpjes op zetten. Op die manier kan je je boodschap heel snel en direct overbrengen. Je kan bijvoorbeeld de ouders van de kinderen bereiken. Of je kan de kinderen zelf bereiken. Dat doe je bijvoorbeeld door leuke sportieve filmpjes te maken die uitnodigen om de jeugd te laten meedoen. Op die manier maak je alvast een begin met het zorgen voor meer beweging onder de jeugd in het hele land.

Maak gebruik van kennis

Wanneer je het groot wil aanpakken, is het aan te raden om van de bestaande kennis gebruik te maken. Dat geldt voor de manier waarop je je programma maakt en hoe je je filmpjes monteert. Dat geldt echter zeker ook de manier waarop je zorgt dat je je doelgroep bereikt. Het is slim om te leren hoe je YouTube views kan krijgen. Aan de hand daarvan zorg je dan dus dat je snel de mensen bereikt die je wil bereiken. Zo kan jij op een hele gemakkelijke manier iets goeds doen voor de wereld om je heen als mens.