/Lekker fit met een stuntstep
stuntsteppen

Lekker fit met een stuntstep

Het is al tijden een hele rage onder jongeren: de stuntstep. Inmiddels raken ook steeds meer volwassenen enthousiast over het gebruik van deze bijzondere step. Vrijwel elk kind heeft ontzettend veel lol beleefd aan steppen door de straten. De stuntstep mag je echter niet verwarren met de step die je als kind gebruikte. Een stuntstep is gemaakt om mee te stunten en kan dan ook niet worden ingeklapt en is ook niet verstelbaar in hoogte. Deze fantastische nieuwe sport is nog niet bij iedereen bekend en als het aan ons ligt, komt daar gauw verandering in. In dit artikel lees je alles over de stuntstep!

De populariteit verklaard

Stuntsteppen wordt anno 2018 als echte sport beschouwd en is razend populair. Toch ziet nog niet iedereen de lol ervan in. Waarom zou je op volwassen leeftijd nog door de straten gaan steppen? Het antwoord is simpel: het is gewoon ontzettend leuk en verslavend. Daarnaast zorgt het er voor dat mensen meer naar buiten gaan en gezonder leven. Dankzij deze step komen we weer in beweging. Het is tevens ook nog eens helemaal niet moeilijk om te leren, waardoor de drempel steeds lager komt te liggen om deze step uit te proberen.

Vervanging voor het skateboard

Als kind heb je uren doorgebracht op je skateboard. Dagenlang was je zoet met het uitproberen van nieuwe stunts en zo snel mogelijk van de hoogste heuvels afrollen. Inmiddels zien we dat de traditionele skateboard uit het straatbeeld verdwijnt. We zien nog steeds jongeren op skates of mountainbikes, maar het skateboard verdwijnt achter in de berging. Gelukkig betekent dit niet dat de jongere generatie stilzit. De stuntstep neemt de magie van het skateboard over. Jongeren zijn ontzettend actief op social media kanalen en Youtube om de beste stunts te delen. Ook volwassenen krijgen de smaak te pakken. Met een maximum gewicht van 100 kilo kunnen de meeste volwassenen ook een stunt wagen.stuntstep

De voordelen van een stuntstep

Er zijn genoeg redenen om een stuntstep aan te schaffen, maar wist je dat er ook talloze voordelen aan deze trendy step zitten? Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Maak van bewegen een feestje: we weten allemaal dat beweging goed is voor ons lichaam. Toch kijken we er altijd flink tegenop om huis te gaan en een frisse neus te halen. Dankzij de stuntstep is naar buiten gaan weer één groot feest. Daarnaast bouw je snel conditie op door regelmatig te steppen. Een gezond en fit leven dankzij de stuntstep, wat wil je nog meer?
  • Eindeloos veel stunts: wie denkt dat hij na enkele stunts al op zijn max zit, komt van een koude kermis thuis. De lijst van stunts die op een stuntstep uitgevoerd kunnen worden zijn eindeloos. Elke maand weer lijken er ontzettend veel nieuwe stunts toegevoegd worden. Hierdoor blijft de stuntstep uitdagend en zal deze niet na enkele weken uit verveling in de hoek belanden.

Kortom: een stuntstep is een ware aanrader voor iedereen die fitter en gezonder door het leven wil gaan. Hoog tijd om er vandaag nog een aan te schaffen!