/Met deze 3 effectieve tips krijg je meer balans in je leven
3 effectieve tips krijg je meer balans in je leven

Met deze 3 effectieve tips krijg je meer balans in je leven

De wereld om je heen lijkt steeds drukker te worden. De kleinste misstap brengt jou wellicht al uit balans. Een foutje op het werk, een dag met de kinderen die misschien niet zo lekker verloopt of een misverstand tussen jou en je partner. Door de huidige prestatiemaatschappij krijgen veel mensen tegenwoordig te maken met enorm veel prikkels. Deze prikkels moeten op een gegeven moment verwerkt worden, omdat je hier anders later last van gaat krijgen.

Als je iedere dag te veel prikkels verwerkt, kan je hier last van krijgen. Wellicht slaap je slechter, heb je iedere dag last van een gevoel van onrust of voel je je op een andere manier niet lekker in je vel. Daarom is het zo belangrijk om meer balans in je leven te brengen. Maar hoe doe je dat? Hoe breng je rust in een (te) drukke samenleving? Wij geven 3 effectieve tips!

1.         Doe aan ontspanning met yoga

Allereerst is het belangrijk om jezelf zoveel mogelijk rust te gunnen. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Je bent immers niet voor niets uit balans geraakt. Alle ballen in de lucht houden is ontzettend lastig. Me-time inplannen doe je dan ook niet zomaar. Daar moet je echt tijd voor maken. Maar wat doe je dan op zo’n moment? Wij raden yoga ten zeerste aan. Dit kun je niet alleen in groepsverband bij yoga den bosch volgen, maar ook gewoon als je thuis bent. Hierdoor kost het vrijwel geen tijd om een momentje voor jezelf in te plannen.

Vergeet ook vooral niet om tijdens dit rustmomentje alle elektronische apparaten uit te schakelen. Een van de voornaamste redenen dat we overprikkeld raken is immers dat we continu met de buitenwereld in contact staan. Zet daarom die smartphone even een half uurtje uit en geniet van me-time. Je zal merken dat het een wereld van verschil kan maken.

2.         “Nee’ is ook oké

Ben jij iemand die het altijd iedereen naar zijn zin probeert te maken? Die op alles ‘ja’ zegt en zichzelf daardoor voorbij loopt? Dan ben je zeker niet de enige, want steeds meer mensen zitten met burn-out klachten thuis omdat ze het woordje ‘nee’ vrijwel nooit gebruiken. Knoop daarom vanaf nu af aan in je oren dat ‘nee’ ook een prima antwoord is. Mensen kunnen niet altijd alles van je verwachten. Ze stellen de vraag niet voor niets. Jij bepaalt zelf wat het antwoord zal zijn en ‘nee’ is ook oké. Maak hier een gewoonte van, dan zal je merken dat het jezelf veel op zal leveren in de toekomst.

3.         Vergeet de verzorging van je lichaam niet

Als jij niet voor je lichaam zorgt, doet niemand anders dat voor jou. Dit terwijl je lichaam het belangrijkste voertuig is waarmee je de wereld bewandelt. Hier moet je dan ook goed voor zorgen. Een sterk en gezond lichaam is van essentieel belang om meer balans in het leven te vinden. Houd daarom een gezond voedingspatroon aan, beweeg voldoende en schenk aandacht aan persoonlijke verzorging. Zo zit je niet alleen lekkerder in je vel, maar zie je er ook nog eens veel verzorgder uit!