/Personal Trainer worden? Lees hoe!
Personal Trainer worden

Personal Trainer worden? Lees hoe!

Word net als vele anderen die je in de sportschool tegenkomt personal trainer. Er is toch niks mooiers dan andere mensen te begeleiden bij hun sport- en leefstijl doelstellingen? Maar hoe word je nu eigenlijk een personal trainer? Lees hoe je een personal trainer wordt en welke vervolgstappen je nog meer zou kunnen ondernemen om jezelf verder te specialiseren als personal trainer. Het personal trainerschap begint altijd met de basis, maar daarna zijn er ontzettend veel specialisaties mogelijk. Ontdek hoe jij een personal trainer wordt. En waar jouw ambities liggen om jezelf nog verder te ontwikkelen binnen het vakgebied.

Volg een opleiding tot personal trainer

Om personal trainer te worden, is het binnen de fitnessbranche gebruikelijk dat de meeste mensen die werken als personal trainer, minimaal een fitness trainer a opleiding hebben behaald. Deze opleiding is de basis tot het personal trainerschap. Er zijn ook sportscholen waarbij je mag assisteren zonder diploma, al zijn de mogelijkheden en werkzaamheden dan vrij beperkt en repetitief. Om echt mensen te kunnen adviseren en echt wekelijks te trainen, moet je echt in bezit zijn van de fitness trainer A opleiding. Tijdens deze opleiding leer je alles over hoe je cliënten kunt motiveren en coachen, leer je alles over bewegingsleer en inspanningsfysiologie en weet je na afloop hoe je een trainingsschema kunt opstellen.

Waarin wil ik mij specialiseren?

Nadat je de opleiding fitness trainer A succesvol hebt afgerond, kun je vele aanvullende cursussen doen om jezelf verder in te specialiseren. Hierdoor ben jij de specialist binnen je deelgebied en lig je nog beter in de markt. En weet je als je een zelfstandig personal trainer wilt worden, je succesvol te onderscheiden van andere personal trainers.

Uiteraard kun je ook een personal training cursus kiezen waarbij je niet alleen de basis fitness opleiding afneemt, maar een pakket dat bij je past met de aanvullende cursussen die jij leuk vindt. Wanneer je dit binnen een pakket afneemt, kun je extra veel geld besparen. Het loont om al vroeg te weten waar je jezelf in wil specialiseren.

Terug naar de mogelijkheden waar je jezelf in kunt specialiseren. Voor een brede verdiepingsslag op fitness trainer a kun je fitness trainer B gaan volgen. Na het volgen van deze personal trainer opleiding mag je iedere doelgroep zonder begeleiding trainen. ook leer je binnen deze cursus leiding te geven. Er ligt binnen deze cursus ook nog meer nadruk op het bewerkstelligen van gedragsveranderingen en sportpsychologie.Ook wat betreft voeding zul je meer kennis opdoen bij het volgen van deze opleiding.

Voor de fitnessexperts en fitness gurus kan het summum binnen de fitnessbranche niet ontbreken. Namelijk de opleiding tot Exercise for Health specialist. Waarmee je op basis van de meest voorkomende ziektebeelden, een aangepast trainingsplan kunt opstellen. Wanneer je deze training hebt gevolgd, kun je daadwerkelijk iedereen die bij je komt trainen.

Naast deze wat meer algemene opleidingen, kun je ook gerichte cursussen volgen. Wat denk je bijvoorbeeld van een bootcamp opleiding of een functional training opleiding? is dat ook iets voor jou of geloof je niet in deze werkvormen?

Ben je verder een echte foodie? Overweeg dan om de aanvullende cursus sport en voeding af te nemen, waar je voor iedere sport- en leefstijl doelstelling een aangepast voedingsplan leert op te stellen.

Verder zijn er ook specialisaties voor yoga, kettlebell en aan de slag gaan als ZZP personal trainer mogelijk. Wat spreekt jou het meeste aan? Bekijk het gehele aanbod personal trainingen op Sport & People.