/Soepele gewrichten met Groenlipmossel
Groenlipmossel

Soepele gewrichten met Groenlipmossel

De meeste fysiotherapeuten raden het gebruik van Groenlipmossel al in hun praktijken aan. En dat is zeker niet zonder reden, want het gebruik van groenlipmossel heeft ontzettend veel positieve gevolgen voor de spieren en gewrichten van de mens. Dit betekent echter niet dat iedereen van deze heilzame werking op de hoogte is. Ondanks dat de populariteit voor het gebruik van groenlipmossel steeds meer stijgt, zien we ook dat er nog heel wat mensen zijn die hier nog nooit van gehoord hebben. Groenlipmossel: wat is dat eigenlijk, welke voordelen heeft het gebruik hiervan en welke mogelijke bijwerkingen kun je verwachten? Dat en nog veel meer lees je in dit artikel!

Wat is een groenlipmossel?

Voordat je op zoek gaat naar de Groenlipmossel bijwerkingen, is het allereerst belangrijk om meer over deze mosselsoort te weten te komen. Dit is namelijk niet zomaar een mosselsoort die uit de zee is geplukt. Nee, de groenlipmossel is enkel te vinden in de schone wateren van Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland. Tot op heden is het nog niet mogelijk gebleken om deze mossel elders in leven te houden. Alhoewel dit zeker geprobeerd is met uitzonderlijk geavanceerde aquariumomgevingen. Dat bewijst maar weer hoe uniek deze mossel is.

De Groenlipmossel is nog niet zo heel lang geleden plotseling ontdekt doordat bewoners aan de kust van Marlborough Sounds opmerkelijk minder gewrichtsproblemen hadden dan de mensen in het binnenland. Het enige verschil? De bewoners aan de kust aten regelmatig van de Groenlipmossels, terwijl de bewoners in het binnenland dit niet deden. Al snel begon het balletje te rollen en was de interesse in binnen- en buitenland gewekt.

Inmiddels zijn er heel wat klinische onderzoeken naar het gedrag en de heilzame werking van de groenlipmossel geweest. Hierdoor is er dan ook een flinke industrie ontstaan en wordt groenlipmossel in meerdere producten voor gewrichtsproblemen verwerkt. De positieve effecten van Groenlipmossel zijn inmiddels wereldwijd bekend en de mossel wordt in grote schaal toegepast. Alhoewel het aanbod van Groenlipmossel producten stijgt, zien we ook dat er veel verschil in kwaliteit zit. Dit komt door de variaties in het verwerkingstraject en de toedieningsvorm van de producten.

Waar wordt groenlipmossel voor gebruikt?

Groenlipmossel wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. De belangrijkste zetten wij hieronder op een rijtje.

  • Steeds meer mensen met reumatische klachten maken gebruik van Groenlipmossel. Uit onderzoek blijkt dat deze natuurlijke ontstekingsremmers bij 70% van de gevallen een positief effect geeft. Bovendien kan de medicatie die door artsen bij reuma worden voorgeschreven vaak vervelende bijwerkingen veroorzaken. Daarom is het niet gek dat mensen met reumatische klachten eerst een natuurlijke oplossing proberen te vinden.
  • Groenlipmossel wordt tevens gebruikt bij vormen van artrose. Dit komt voornamelijk voor bij senioren en is een gewrichtsaandoening. Bij deze aandoening wordt het kraakbeen in het gewricht steeds dunner en zachter, waardoor tevens ontstekingshaarden kunnen ontstaan. Met Groenlipmossel kun je dit ontstekingsproces op natuurlijke wijze tegen gaan.

Bijwerkingen groenlipmossel

Doordat Groenlipmossel een natuurlijk product is, zijn er slechts weinig bijwerkingen bekend. Wel is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden voordat je supplementen in vloeibare vorm gaat slikken. Wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor mossels, kun je dit product logischerwijs niet nemen. Daarnaast is het raadzaam om eerst met je arts of apotheker te overleggen als je al andere medicijnen slikt. Zo voorkom je wisselwerkingen. Gelukkig zijn andere vervelende bijwerkingen niet bekend.