/Tips voor het vinden van een geschikte sportschool
Tips voor het vinden van een geschikte sportschool

Tips voor het vinden van een geschikte sportschool

Het aantal sportscholen in Nederland blijft maar groeien. Elke bekende sportschool heeft zo goed als in elke grote stad een aantal vestigingen zitten. Ook kleinere sportscholen schieten als paddenstoelen uit de grond. Natuurlijk heel handig dat je zoveel mogelijkheden hebt om uit te kiezen, maar met een té groot aanbod zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Een abonnement op de sportschool loopt al snel op naar honderden euro’s per jaar. Het is daarom erg belangrijk dat je een sportschool kiest bij jou in de buurt die bij je past. Hiervoor geven wij je graag een aantal tips!

Locatie

Voor veel mensen is de locatie van een sportschool één van de meest belangrijke factoren. Je wilt er natuurlijk het liefst met de fiets of lopend naartoe kunnen in plaats van dat je nog een eind moet reizen. Dan wordt de drempel om te gaan sporten ook alleen maar hoger en kan het zo zijn dat je op een gegeven moment helemaal niet meer gaat sporten. Kies daarom liever voor een sportschool die vanaf jouw huis goed bereikbaar is. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een sportschool Den Haag? Of misschien een sportschool Eindhoven? Neem eens een kijkje op het internet. Hier vind je meerdere websites waarbij je voor elke stad of dorp sportscholen kunt zien én kunt vergelijken.

Eisen van de sportschool

Een tweede en net zo belangrijk punt voor het vinden van een sportschool, zijn de eisen waaraan deze moet voldoen. Niet elke sportschool heeft hetzelfde aanbod en soms kunnen ook de openingstijden variëren. Het is dus belangrijk dat je van te voren voor jezelf nagaat wat je belangrijk vindt aan een sportschool. Wil je bijvoorbeeld persoonlijke begeleiding? Of ga je er alleen naartoe voor zelfstandig sporten of groepslessen? Hiernaast heb je “eenvoudige” sportscholen met alleen cardioapparatuur en krachttrainingsapparaten, maar er zijn ook complete fitnesscentra met een luxe aanbod aan faciliteiten, zoals een sauna, zonnebank of massagestudio. Hiervoor betaal je natuurlijk wel meer, wat ons gelijk brengt bij het volgende punt.

Abonnement

Elke sportschool heeft weer andere regels als het gaat om abonnementen. Meestal zijn er meerdere abonnementen waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan een abonnement dat maandelijks opzegbaar is óf een jaarcontract. Over het algemeen ben je met een jaarcontract goedkoper uit, maar dit betekent wel dat je er dus aan vast zit voor een langere tijd. Als je twijfelt aan jezelf of je dit er uit gaat halen, kun je beter gaan voor een contract die je per maand kunt opzeggen. Hiernaast heeft niet elk abonnement alle inbegrepen faciliteiten. Wil je gebruik maken van alle faciliteiten binnen een spotschool? Houd er dan ook rekening mee dat de prijs flink omhoog zal gaan.