/Vergelijk de zorgverzekering van alle verzekeraars
vergelijk zorgverzekering

Vergelijk de zorgverzekering van alle verzekeraars

Vergelijk de zorgverzekering die de verschillende verzekeraars aanbieden en je bent er zeker van dat je ook komend jaar niet meer betaalt dan nodig is. Het vergelijken is in Nederland inmiddels meer dan een slimme handeling. Het is bijna een traditie te noemen. Ieder jaar, net nadat de nieuwe premies bekendgemaakt zijn, is het slim om te bekijken waar jij het beste af bent. Vervolgens kan je hier dan mee aan de slag gaan. Bijvoorbeeld door ervoor te kiezen om over te stappen. Het is dan wel belangrijk dat je goed weet hoe het zit.

Jaarlijks een vergelijking doen

Vergelijk de zorgverzekering ieder jaar. Dit is belangrijk omdat er jaar na jaar zaken veranderen. Zo is het bijvoorbeeld eigenlijk ieder jaar zo dat de premies anders zijn dan het jaar ervoor. Dit is op zichzelf al een goede reden om te willen bekijken wat voor jou de beste keuze is. Dit kan van het ene op het andere jaar immers flink veranderen. De verzekeraar die dit jaar het beste aanbod heeft, hoeft dat volgend jaar helemaal niet te hebben. Ieder jaar is het daarom een keer mogelijk om over te stappen voor het volgende jaar dat komen gaat.

Wanneer moet je vergelijken?

Vergelijk de zorgverzekering altijd op het moment dat de nieuwe premies bekend worden. Dit is jaarlijks ongeveer rond half november. In december moet je oude zorgverzekering opgezegd worden zodat de nieuwe kan worden afgesloten in januari. Dat is dan ook het enige moment in het jaar. Vergelijken in deze periode werkt het best. Op andere momenten in het jaar kan je dit wel doen, maar zal je tot deze periode moeten wachten voor je de juiste keuze kunt maken en kunt overstappen naar een andere verzekeraar. Het is dus altijd verstandig dit moment rond deze periode in te plannen.


Direct alles regelen

Het goede van de mogelijkheden om online te vergelijken is ook dat er direct te handelen is. Vergelijk de zorgverzekering en zorg dan ook direct dat je overstapt naar de aanbieder die voor jou de beste verzekering heeft. Dit kan je vaak gemakkelijk direct op de vergelijkingswebsite doen. Alles is dan snel en gemakkelijk geregeld zonder dat je er omkijken naar hebt. Dit betekent in de praktijk dus vaak dat je op zoek gaat naar de goedkoopste, zoals hiervoor is aangegeven. Dat neemt niet weg dat er wel ook nog een aantal andere zaken mee kunnen spelen.

Let goed op de kwaliteit

Vergelijk de zorgverzekering vooral op de prijs, maar kijk ook naar andere zaken die meespelen. Zo is het tegenwoordig ook heel goed om te zien wat de kwaliteit van de verzekering en de verzekeraar is. Dit kan door klanten die hier al eens een verzekering hebben afgesloten worden bepaald, bijvoorbeeld door beoordelingen te geven. Op die manier zorg je er dus voor dat je niet alleen de goedkoopste vindt, maar zeker ook dat je zorgt dat het van zeer goede kwaliteit is. Op die manier hoef je dus ook geen zorg te hebben dat alles is verzorgd.