/Voordelen van het koolhydraatarme dieet
Voordelen van het koolhydraatarme dieet

Voordelen van het koolhydraatarme dieet

Het koolhydraatarme dieet is de ideale manier voor afvallen. Mensen zweren bij het koolhydraatarme dieet. En dat blijkt niet voor niets te zijn. Intussen zijn er vele onderzoeken geweest naar het koolhydraatarme dieet en men kan niet om de conclusie heen dat het een dieet is dat werkt en doet wat het zegt: het helpt je op een grandioze manier bij het afvallen. Gewicht verliezen gaat met geen enkel dieet zo gemakkelijk als met het koolhydraatarme dieet. En dat is grotendeels te wijten aan het gemak van de recepten. Gewoon gezonde ingrediënten bij elkaar, koken en eten. Een aantal richtlijnen, waaronder het vermijden van brood en aardappels, doet al wonderen als je ze gewoon letterlijk volgt. Een koolhydraatarm dieet is dus aan te bevelen voor iedereen die serieus wil afvallen. Hieronder volgt een aantal van de grootste voordelen van een koolhydraatarm dieet.

Je kan beginnen wanneer en waar je maar wil

Als jij nu besluit af te willen gaan vallen met een koolhydraatarm dieet, kan dat. Sterker nog: het is heel eenvoudig om die stap te zetten. Het enige dat je echt moet doen is koolhydraatarme ingrediënten kopen en op zoek gaan naar koolhydraatarme recepten of een compleet weekmenu om met die ingrediënten te bereiken. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt, kun je dus al je eerste koolhydraatarme gerecht op tafel toveren. Het is echt zo simpel als het lijkt. En wanneer je vandaag begint, kun je volgende week al effect verwachten. Want het volgende voordeel is dat je heel snel resultaat ziet.

De resultaten zijn verbluffend

Hoeveel kilo wil jij afvallen? Het maakt op zich niet uit wat je streefgewicht is, als je maar weet dat het met een koolhydraatarm dieet gaat werken. Er is geen ander dieet te noemen waarbij het zeker is dat je je doel gaat behalen. Een koolhydraatarm dieet werkt in korte tijd naar het doel toe. In de eerste week zal je al 1 tot 3 kilo kunnen verliezen, puur en alleen doordat je zoveel overbodige koolhydraten niet meer tot je neemt en ze dus niet de kans geeft om als vetmassa opgeslagen te worden. In een maand tijd kun je met gemak 8 kilo verbranden. Sport je erbij? Dan kan het zelfs nog meer zijn. In ieder geval je vetmassa zal aardig slinken.

Je krijgt veel energie

Anders dan bij veel diëten die je energielevel laten dalen, krijg je van een koolhydraatarm dieet juist weer veel energie. Dat komt omdat er in een koolhydraatarm dieet ook veel eiwitten en andere voedingsstoffen zitten die je energie leveren. Je kan je dus beter focussen, beter concentreren en eigenlijk gewoon beter presteren als je een koolhydraatarm dieet volgt. Je kan variëren in recepten. Maar hoe strenger je recept is, hoe minder koolhydraten je binnen krijgt. Daar staat dan wel weer tegenover dat je in plaats daarvan wel weer veel eiwitten en andere energiebronnen tot je neemt. Het zal er dus zeker toe leiden dat je ervaart dat je nog veel energie over hebt aan het einde van de dag. En dat geeft ook nog eens een lekkerder gevoel.

Verminderde kans op ziektes

Voeding is verantwoordelijk voor veel ziektes. Welvaartsziektes, waaronder diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten en een te hoog cholesterol, komen voort uit onze manier van eten en drinken. Doordat je hier heel gericht op gaat aanpassen, kan het zijn dat je de kans op deze ziektes vermindert. En dat is een goede zaak. Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, doen dat vaak met het doel om af te vallen. Maar zodra ze eenmaal op streefgewicht zijn, gaan ze vaak nog even door met hun dieet, omdat het ze bevalt en ze ervaren dat ze echt gezonder zijn geworden. Dat leidt dus ook weer tot een betere kwaliteit van het leven.