/Waarom fietsen: 7 redenen
Waarom fietsen

Waarom fietsen: 7 redenen

Fietsen doen we allemaal. Iedere Nederlander heeft gemiddeld 1,3 fiets per persoon. Dit houdt in dat er naar schatting minstens 22,5 miljoen fietsen in ons kleine land zijn. Nou is het gemiddelde natuurlijk wel verdeeld: de één heeft 3 fietsen en de ander geen, maar de fiets is goed vertegenwoordigd in Nederland. Heb je nog geen fiets? Matrabike heeft een enorm aanbod, zowel online als in de winkels, waar je sowieso altijd zal slagen. In dit artikel geven we je 7 redenen waarom je een fiets moet hebben.

1: Het is gezond

Dat fietsen gezond is, is een open deur. Bewegen is sowieso gezond. Omdat iedereen kan fietsen, is dit een ideale manier om meer te bewegen. Fiets naar de markt of fiets iedere dag een rondje in het dorp. Zo beweeg je al snel voldoende zonder veel inspanning.

2: Leeftijd

Eigenlijk sluit deze tweede reden goed aan bij de eerste, namelijk: je biologische leeftijd verlaagd. Dit gebeurt al als je minimaal drie keer per week drie kwartier fietst. Hierdoor is de kans op ziektes als obesitas, diabetes 2, hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten kleiner.

3: Makkelijk

Voor fietsen is niet veel nodig, naast natuurlijk een goede fiets. Je stapt erop en rijdt zo weg. Even naar een vriend of vriendin een paar straten verder, een kleine boodschap halen of naar de kapper. Voordat je de auto hebt gestart, ben je er op de fiets al.

4: Flexibel

Met de fiets kun je staan en gaan waar je maar wilt. Ben je bij de groenteboer buiten het dorp en wil je graag naar de bakker in het winkelcentrum, dan fiets je daar eenvoudig heen en zet je de fiets voor de deur. Met de auto ben je een stuk minder flexibel in zo’n situatie omdat je eerst een parkeerplek moet vinden.

5: Sneller

De vijfde reden hangt samen met de vierde reden. Doordat je flexibel bent op de fiets, ben je automatisch ook sneller. Je staat direct waar je moet zijn. In veel winkelcentrums zijn de parkeerplaatsen niet voor de winkels, waardoor je steeds een stukje moet lopen. Met de fiets kun je eigenlijk altijd voor de deur parkeren.

6: Gezellig

Fietsen is een prima activiteit om samen uit te voeren. Waar je doordeweeks waarschijnlijk vaak zelf overal heen fietst, kun je er juist in het weekend een gezamenlijke activiteit van maken. Fiets iedere zaterdag of zondagmorgen gezellig een rondje met je partner of gezin in de omgeving van waar je woont, of zet de fietsen op de fietsendrager van de auto en zoek een mooie fietsroute uit in Nederland.

7: Goedkoop

Naast de aanschaf van een fiets, kost fietsen je verder niks. Je hebt namelijk geen last van kosten voor benzine, motorvoertuigenbelasting, APK en keuringsbeurten. Hooguit een keer per jaar een onderhoudsbeurtje voor je fiets en wat te vervangen onderdelen.