/Wat te doen bij spierpijn?
spierpijn creme Flexpower

Wat te doen bij spierpijn?

Goed bezig! Je hebt hard gesport. Helaas gaat dit vaak gepaard met spierpijn de volgende dag. Wat zijn de beste middelen tegen spierpijn?kan je het beste doen zodat je hier zo min mogelijk last van ervaart?

Valkuil spierbalsem

Spierbalsem zorgt voor jouw pijnlijke spieren. Hoe? Spierbalsems hebben een verwarmende of een verkoelende werking op de spieren. Tenminste dat beweren zij, want meestal heeft zijn enkel effect op de huid. Hierdoor wekt het de indruk dat het de pijn verlicht.

Welke spierbalsem werkt wel tot in de spieren?

Hoe herken je een crème die wel echt tot in de spieren zijn werk doet? Dit ligt aan de ingrediënten van de balsem. De stoffen die een diepe werking hebben zijn: Trolamine Salicylate, MSM & Glucosamine. Door deze ingrediënten aan te brengen op de spieren en gewrichten zal de pijn aangepakt worden en verminderen.

Is spierbalsem enkel genoeg?

Het smeren van balsems kan nooit kwaad. Wil je het maximale effect dan is het goed om na het smeren van een crème te bewegen. Dit kan een nieuwe work-out zijn of een warming-up. Doordat je begint te bewegen zullen de spieren warmers worden en de stoffen uit de crèmes beter opnemen.

Wat als smeren niet helpt?

Blijven jouw klachten ondanks het smeren en een goede warming up aanhouden? Dit zou weleens een overbelasting of zelfs een beginnende blessure kunnen zijn. Hierbij is het houden van rust belangrijk. Doet het nu echt veel pijn dan is het verstandig om langs de huisarts te gaan. Vaak voel je zelf al goed aan of de pijn reden is tot een bezoekje aan een dokter of dat rust goed gaat helpen. Bij twijfel altijd laten bekijken door een expert. Het is belangrijk om zuinig te zijn op jouw lichaam. Niks vervelender dan een blijvende blessure.