/Waarom een weerstandsband helpt om fit te blijven tijdens de lockdown
Waarom een weerstandsband helpt om fit te blijven tijdens de lockdown

Waarom een weerstandsband helpt om fit te blijven tijdens de lockdown

De afgelopen weken stond ons leven plotseling op zijn kop. Alles draait momenteel om het nieuwe coronavirus. We zitten zoveel mogelijk gekluisterd aan huis. Kunnen niet meer buitenshuis werken en dragen meer zorg voor de kinderen dan anders. Hierdoor hebben we ook gemerkt dat fit & gezond blijven lastiger is. Je snoept misschien wel meer, maar beweegt een stuk minder. Daar gaat je goede voornemen om in 2020 toch echt aan je gezondheid te gaan werken.

Of toch niet? Er zijn namelijk nog genoeg andere manieren om ook thuis aan een gezond en fit lichaam te werken. Hier kan een weerstandsband enorm aan bijdragen. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Wat zijn de voordelen hiervan en werkt het echt om fit te blijven tijdens onze intelligente lockdown? Wij zetten alles wat je moet weten op een rijtje!

Wat is een weerstandsband?

Weerstandsbanden worden al wat heel wat jaren ingezet voor effectieve trainingen buiten de sportschool. Deze elastieken bevatten unieke eigenschappen waarmee ze jouw lichaam en spieren ondersteunen tijdens het doen van (kracht)trainingen. Simpel gezegd is een resistance band eigenlijk niets meer dan hele grote elastiek.

Ze bieden weerstand aan het lichaam. Hierdoor kun je bepaalde lichaamsdelen effectiever trainen en tevens de trainingen telkens een stapje zwaarder en uitdagender maken. Deze banden zijn in verschillende sterktes verkrijgbaar. Ze zijn daarom ook door zowel amateurs als professionele sporters te gebruiken. Hoe breder de band, des te hoger de weerstand zal zijn.

Wij adviseren om verschillende weerstandsbanden aan te schaffen en deze met elkaar te combineren. Zo creëer je op ieder moment van de dag de perfecte weerstand voor ieder krachtniveau.

Voordelen van weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn in de eerste plaats ontwikkeld om mensen een slim hulpmiddel te geven als ze tijdelijk niet naar de sportschool kunnen. Met deze banden is het mogelijk om je trainingen thuis voort te zetten. Zeker in deze tijden is dat natuurlijk heel gewenst. Ook in de toekomst als je een lange reis gaat maken of tijdelijk geen zin of energie hebt om naar de sportschool te gaan, bieden de banden uitkomst om toch nog aan voldoende krachttraining te doen. Door de veelzijdige eigenschappen bieden ze tevens ook nog eens heel veel voordelen voor het lichaam. Wij zetten de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje:

– Weerstansbanden zijn relatief goedkoop ten opzichte van ander huisgymnastiekapparatuur. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf enkele euro’s en je kunt ze tevens aanschaffen in combinatie met een handige instructievideo. Hierdoor beschik je over een geweldige thuistraining, zonder dat dit al te veel geld hoeft te kosten.

– Je kunt je hele lichaam snel en efficiënt trainen. De weerstandsbanden zijn zo ontwikkeld dat ze alle spiergroepen in het lichaam kunnen aanpakken. Hierdoor geniet jij van een volledige work-out en pak je alle ‘probleemgebieden’ in één keer aan. Wel zo gemakkelijk!

– Weerstandsbanden nemen weinig ruimte in beslag. Zeker als je in een klein huis woont is dit een prettige bijkomstigheid. Ruimte voor groot fitnessapparatuur heb je niet, maar weerstandsbanden kunnen natuurlijk wel eenvoudig opgeslagen worden. Bovendien kan je ze, omdat ze zo klein en compact zijn, ook nog eens overal mee naar toe nemen. Of je nu op reis gaat, een ommetje maakt of in de tuin een work-out wilt doen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

– Deze banden zijn voor iedereen een goed hulpmiddel. Of je nu pas net komt kijken in de fitnesswereld of hier al tijden rondloopt. De weerstandsbanden zijn in verschillende krachtniveaus verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel één geschikt voor jouw huidige fitness niveau.

Weerstandsbanden helpen om fit te blijven. Niet alleen tijdens de huidige lockdown, maar ook op de lange termijn. De enorme voordelen bieden jou alles wat je nodig hebt om aan je lichaam te werken. Waarom wachten tot de sportscholen weer open gaan als je ook al nú kunt beginnen?

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.