/Welk meditatiekussen is geschikt voor jou?
De Zabuton meditatiekussens

Welk meditatiekussen is geschikt voor jou?

Je bent net begonnen met het beoefenen van yoga en geschikte yoga artikelen, waaronder een yogamat en een meditatiekussen, dan is dit artikel een echte aanrader om door te lezen. Wij geven je graag inzicht in de variaties van meditatiekussens en welk meditatiekussen bij jou pas

Welke varianten van meditatiekussens zijn er?

Meditatiekussens zijn er in verschillende vormen,  formaten en typen. Om een eenvoudig overzicht te geven kwalificeren we meditatiekussens in drie groepen:

  • De halve maan meditatiekussens
  • De Zafu meditatiekussens
  • De Zabuton meditatiekussens

De halve maan meditatiekussens

De halve maan meditatiekussens ondersteunen je bekken en het bovenste gedeelte van je dijbenen. Speciaal voor mensen die zacht en ondersteunend willen mediteren. Het halve maan meditatiekussen is ook eenvoudig te gebruiken op een standaard bureaustoel, zodat je ook achter je bureau kunt mediteren.

halve maan meditatiekussens

De Zafu meditatiekussens

Zafu meditatiekussens komen veel voor en hebben een ronde vorm. Zafu meditatiekussens worden veelal gecombineerd met een Zabuton meditatiekussen voor een rechte rug en het liften van je bekken. Een Zafu meditatiekussen is ook prima alleen te gebruiken.

De Zafu meditatiekussens

De Zabuton meditatiekussens

Zoals net al is besproken zijn de Zabuton meditatiekussens uitstekend te combineren met de Zafu meditatiekussens. Het Zabuton meditatiekussen is de grootste variant van meditatiekussens en is ideaal voor de kleermakerszit of de lotushouding. Zabuton zijn zachte / vierkante kussens voor een zeer aantrekkelijke prijs!

De Zabuton meditatiekussens

Wil je meer informatie over een yogamat of een meditatiekussen? Bekijk dan ook eens de links in dit artikel! Wij beschikken over een leuke webshop in meditatieartikelen.