/Zo overleef je jouw eerste yogales!
Zo overleef je jouw eerste yogales!

Zo overleef je jouw eerste yogales!

Yoga enkel voor zweverige typetjes? Welnee! Dat imago heeft het al lang van zich afgeschud. Yoga is helemaal hot en wordt tegenwoordig door vrijwel iedereen beoefend. De reden dat yoga zo aan populariteit wint komt doordat steeds meer mensen zoeken naar rust. Rust in hun alledaagse drukke leven. Een manier om concentratieproblemen, slaapstoornissen en stress aan te pakken. Allemaal dingen waar yoga uitstekend bij kan helpen. De voordelen van yoga zijn dan ook ongekend. Geen wonder dat ook jij er over denkt om je voor een eerste yogales in te schrijven. Maar wat kun je hiervan verwachten? Waar moet je aan denken? Hoe overleef je die allereerste spannende yogales? Wij zetten een aantal nuttige tips op een rijtje!

Kies voor een comfortabele yoga outfit

Voordat je je eerste yogales kunt starten is het natuurlijk wel belangrijk om over een comfortabele outfit te beschikken. Wees niet bang: dit hoeft echt niet ontzettend veel geld te kosten. Het aanbod van yogakleding is ontzettend groot en de prijsverschillen zijn mogelijk nog groter. Yoga leggings sale kopen is een goede manier om er stijlvol uit te zien en tegelijkertijd de nodige kosten te besparen. Wanneer je eenmaal die eerste paar lessen hebt overleefd, kun je altijd nog investeren in een wat duurdere outfit!

Denk echter niet dat je je in de meest strakke outfit moet wurmen. Kies voor iets waar jij je comfortabel bij voelt. Bedenk echter wel dat een losse joggingbroek en oversized sweater wellicht een minder goed idee is. Je wil immers niet dat je voeten of handen in de te grote stof blijven steken, waardoor jij de oefeningen minder goed kan volgen. Bovendien hebben nauwsluitende stoffen het voordeel dat de trainer goed kan zien of jij je lichaam op de juiste manier aanspant.

Kom wat eerder

Waarschijnlijk zit je de eerste les vol vragen en zal je je nog een beetje ongemakkelijk voelen in de groep. Daarom is het verstandig om ongeveer een kwartiertje eerder naar de sessie te komen. Zo kun je je op je gemak oriënteren en de nodige vragen aan de trainer stellen. Daarnaast is overhaast een yogales beginnen nooit een goed idee. Om vervolgens weer terug in de ontspannen mood te kopen is ontzettend lastig. Ook voor de andere deelnemers geeft dit natuurlijk geen goede start (of indruk!)

Vergelijken is niet nodig

Waarom wil je beginnen met yoga? Om aan je lichaam te werken? Stress te verminderen? Of simpelweg gewoon een beetje extra me-time in te lassen? Wat de reden ook is, uiteindelijk ben je hier voor jezelf. Maak dan ook niet de grote fout om jezelf continu met de anderen te vergelijken. Sommige mensen hebben al jarenlang ervaring of zijn gewoon wat flexibeler geboren. Jij staat pas net op de mat. Je kunt dan ook niet van jezelf verwachten dat alles gelijk even goed zal gaan. Geef jezelf de tijd en respecteer je lichaam. Zodra je meer lessen gaat volgen, zal je vanzelf merken dat je beter wordt.

Eet geen grote maaltijden voor de les

Veel yoga houdingen zorgen ervoor dat jij je letterlijk in allerlei bochten moet wringen. Dit geeft druk op de maag. Het is dan ook niet prettig als je met een overvol gevoel de les instapt. Eet daarom ruim twee uur van tevoren iets en probeer daarna niets meer te eten. Zo geef je je lichaam de tijd om het te verteren en zal je hier verder geen last van hebben tijdens de yogales. Heb je toch enorme trek en wil je nog snel even een snack nemen? Kies dan voor iets lichts zoals fruit, rauwkost of een bakje kwark.