/5 redenen om voor bamboe sportkleding te kiezen

5 redenen om voor bamboe sportkleding te kiezen

Sporten is hard werken. Tijdens het sporten transpireer je snel. Hierbij is het belangrijk dat je over de juiste sportkleding beschikt, zodat het vocht snel opgenomen wordt en je niet te maken krijgt met vervelende luchtjes. Bovendien is het fijn als sportkleding lekker zit. Door te veel wrijving kan het sporten minder fijn voelen, ook te warme of te koude kleding is niet prettig. Kortom: het vinden van de juiste sportkleding is niet eenvoudig. Zeker niet als je een bewuste keuze wilt maken. Het aanbod van duurzame sportkleding is zeer beperkt. Wist je dat bamboe kleding in deze situatie het meest geschikt is? De krachtige eigenschappen van bamboe komen juist tijdens het sporten goed van pas. Dit geldt niet alleen voor de basic T-shirts en broeken, maar ook voor bamboe ondergoed. Jij bent van top tot teen klaar voor een flinke work-out.

Maar waarom zou je kiezen voor bamboe sportkleding? Wij zetten de 3 belangrijkste redenen voor jou op een rijtje!

1.         Bamboe neemt 70% meer vocht op dan katoen

Veel mensen kiezen voor sportkleding van katoen. Simpelweg omdat hierin het aanbod meestal het grootst is. Maar wist je dat katoen eigenlijk helemaal niet over hele goede eigenschappen beschikt voor sporters? Zo neemt katoen veel minder vocht op dan bamboe.

Als frequent sporter weet je natuurlijk maar al te goed hoe vervelend het is als je shirt doordrenkt is van het vocht door het transpireren. Je voelt je zo niet alleen onprettig in je outfit, maar bent ook bang voor vervelende luchtjes. Zo hoor je je natuurlijk niet te voelen tijdens het sporten. Bamboe kleding biedt in dit geval verlichting. Bamboe neemt tot 3 keer zo veel vocht op dan katoen. Hierdoor voel jij je prettiger tijdens het sporten.

2.         Bamboe voelt zijdezacht aan

Vaak horen we over de ijzersterke kwaliteiten van bamboe. Bamboe kan immers voor heel veel doeleinden ingezet worden. In sommige landen wordt bamboe zelfs gebruikt om mee te bouwen. Zo krachtig is het materiaal dus. Als je vervolgens denkt aan je sportkleding, zal je misschien verwachten dat bamboe stug en hard aanvoelt. Niets is echter minder waar. Bamboe voelt zijdezacht aan en sluit perfect aan op je lichaam. Vaak klagen sporters dat sportkleding onprettig zit. Bij bamboe zal dit in elk geval niet zo zijn!

3.         Duurzaam

Voor bewuste sporters is bamboe een topmateriaal. Bamboe is een stap in de duurzame richting. Als je vaak gebruik maakt van synthetische stoffen zal het niet onopgemerkt blijven.  Ook katoen kent een productieproces die niet bevorderlijk is voor het milieu. Bij bamboe is dit gelukkig niet het geval.

Voor het maken van bamboe textiel worden allereerst bamboebomen gekapt. Deze hoeven vervolgens ook niet teruggeplant te worden. De wortels van een bamboeplant maken direct nieuwe scheuten aan als deze gepakt wordt. Zo wordt bamboe textiel gemaakt. Bijzonder, toch?