/De leukste e-bike routes van Nederland!
leukste e-bike routes

De leukste e-bike routes van Nederland!

Met 30.000 kilometer aan fietspaden, kan inmiddels wel gesteld worden dat Nederland absoluut een fietsland is! De kleine oppervlakte en het vlakke landschap maken dat de fiets, voor ons Nederlanders, een zeer geschikt vervoersmiddel is. Naast een reguliere fiets, wagen steeds meer mensen zich ook aan een elektrische fiets. Met een e-bike leg je namelijk moeiteloos grote afstanden af dankzij de trapondersteuning. Tegenwind of heuvels zijn dan ook geen spelbrekers meer. Speciaal voor e-bike bezitters, zijn er een aantal fietsroutes uitgestippeld door prachtige landschappen. De mooiste e-bike routes hebben we natuurlijk voor je op een rijtje gezet!

Groningen

Culturele bezienswaardigheden zijn er genoeg in Groningen. Met een 4 uur durende tocht van 54 kilometer kom je langs de randen van het schiereiland Winschoten, en langs de vestingdorpen Oudeschans en Nieuweschans. Beide dorpen hadden een belangrijke rol binnen de jaren tachtig oorlog. Op de route vind je tal van prachtige boerderijtjes en graanvelden, en kom je langs het Oldambtmeer. Daarnaast kun je ervoor kiezen om langs de route te stoppen en deel te nemen aan verschillende activiteiten! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het oorlogshistorie museum in Midwolda of ga vogels spotten in de Dollard. Langs de route bevinden zich tal van restaurants waar je gerust even kunt stoppen voor een pauze!

Utrecht

Het karakteristieke Utrecht, leent zich ook voor een prachtige tocht vol bezienswaardigheden. Om die reden is ook voor deze provincie een leuke route uitgestippeld. In de 17e eeuw weken welgestelde Amsterdammers uit naar buitenplaatsen langs de vecht. Deze omgeving wordt gekenmerkt door de karakteristieke landhuizen omheind door siertuinen. De meeste huizen hebben inmiddels een andere bestemming gekregen, maar dat verandert niets aan de charme die het gebied erdoor krijgt. Het zuidelijke deel van de vecht begeleid je langs de oevers van de vecht richting het Slot van Zuylen en door de polders van Maarsseveen. De tocht duurt ongeveer 3 uur en is 43 kilometer lang. De route is voornamelijk vlak wat maakt dat je een vlot tempo aan kan houden. Vergeet niet te stoppen bij een café op de route voor een kop koffie!

Gelderland

Ook in het Gelderse waalgebied vind je een prachtig uitgestrekt gebied vol polders, sluizen en eeuwenoude dorpjes. De route brengt je dan ook langs tal van bezienswaardigheden in dit mooie gebied. Deze 4 uur durende route van 58 kilometer, door onder andere Druten neemt je mee langs wateren en bezienswaardigheden zoals de tuinen van Appeltern. Daarnaast bevinden zich langs de route tal van restaurantjes en cafés waar je je e-bike fiets even kunt stellen

Tochten als deze zijn prima af te leggen met een elektrische fiets. In een vlot tempo fiets je fluitend door de polder en is geen heuvel meer te hoog. Een e-bike is dus een absolute must voor liefhebbers van lange fietstochten!