/Wat maakt een tas sportief?
sportieve tas

Wat maakt een tas sportief?

Tassen zijn onmisbaar als je allerlei spullen mee wilt nemen, maar naast functionaliteit vervult een tas ook een esthetische functie. Er zijn namelijk allerlei soorten tassen te krijgen en iedere tas heeft weer een andere uitstraling! Zo draag je bijvoorbeeld een clutch naar een gala, maar gebruik je je sporttas voor als je gaat sporten. Maar wat maakt een tas eigenlijk sportief? In dit artikel proberen we daar achter te komen door twee soorten sportieve tassen onder de loep te nemen.

Rugzak

De rugzak is waarschijnlijk een van de meest gebruikte tassen met een sportieve uitstraling. Misschien ligt het aan de manier waarop je de rugzak draagt: op je rug zodat je lekker je handen vrij en dus meer bewegingsvrijheid hebt, vergeleken met andere tassen. Dit maakt de rugzak erg populair voor hikers of andere buitensporters. Let maar eens op: de meeste merken die ‘sportieve’ tassen maken, hebben eigenlijk bijna altijd minimaal een soort rugzak in hun collectie! Een rugzak is verder ook erg makkelijk te dragen als je de rugzak volstopt met zwaardere objecten. Bij sommige rugzakken zit er een speciaal borstband of buikband bij, die het dragen van de rugzak wat comfortabeler maakt als je bijvoorbeeld hardloopt of fietst. Kortom, een rugzak is de ideale tas voor degenen die veel in beweging zijn! De Herschel rugzakken zijn bijvoorbeeld erg sportieve rugzakken, net zoals de anti diefstal rugzakken van XD Design.

Duffel bag

Een andere populaire sportieve tas is de duffel bag. Deze tas is meestal cilindervormig en heeft een groot hoofdvak waar je al je spullen in kunt doen. Leuk weetje: de naam duffel komt van het Belgische plaatsje Duffel, waar in de 17e eeuw al dikke stoffen werden gebruikt om deze tassen te maken. De oudere modellen duffel bags werden met een trekkoord dichtgemaakt, maar de meeste duffel bags die je tegenwoordig ziet, zijn gemaakt van materiaal dat makkelijk schoon te maken is (zoals nylon) en voorzien van een ritssluiting. Een duffel bag is vandaag de dag erg populair om als sporttas of reistas te gebruiken. Een duffel bag is namelijk heel flexibel en door het grote hoofdvak kun je er heel makkelijk van alles in kwijt, zoals sportschoenen (of andere schoenen) en (grote hoeveelheid) kleding. Vandaar dus dat je de duffel bag zo vaak in de sportschool terug ziet!