/Afvallen met de PS4 doe je zo
ps4 sporten

Afvallen met de PS4 doe je zo

Sporten met de PS4… dat klinkt een beetje vreemd, nietwaar? Ondanks dat veel mensen de spelcomputer juist als de boosdoener zien voor de ongezonde levensstijl van kinderen en volwassenen, is dit niet helemaal terecht. Ook de makers van de spelcomputers, zoals de PS4 en de Xbox One, snappen dit probleem en proberen hier een oplossing voor te vinden. Inmiddels zijn deze plannen zo ver ontwikkeld dat we zelfs kunnen stellen dat het mogelijk is om af te vallen doormiddel van de PS4! Uiteraard betekent dat niet alleen dat je heel veel gebruik moet maken van de fitnessgames, maar ook dat je er een gezond voedingspatroon op na moet houden. In dit artikel vertellen we je hoe je het afvallen met de PS4 het beste aan kunt pakken en leggen we je uit waarom dit eigenlijk zo efficiënt werkt.

Afvallen met de PS4, zo pak je het aan!

Afvallen met de PS4 is helemaal niet moeilijk als je maar weet waar je moet beginnen. Allereerst is het belangrijk dat je naast de PS4 zelf ook een aantal nieuwe games aanschaft. Denk aan fitnessgames of zelfs dansspellen. Zo is Just Dance een zeer populaire game om lekker in beweging te komen. Bij dit spel word je doormiddel van bekende liedjes uitgedaagd om de ‘dansvloer’ te betreden. Samen met familieleden, vrienden of kennissen leer je vervolgens de leukste danspassen. Wedden dat jij na een uurtje dansen een heleboel calorieën verband hebt? En het is nog leuk ook! Ben je niet zo’n danser? Ga dan voor een fitness game waarin je zelf je lichaam mag bewegen. Alles is goed, zolang je maar in beweging blijft. Ongemerkt verbrand je zo heel wat calorieën en kom je aan je dagelijkse beweging. Dit in combinatie met een gezond voedingspatroon zorgt ervoor dat je binnen no-time die overtollige kilo’s kwijtraakt.

just dance PS4

Afvallen met de PS4: werkt dit eigenlijk wel?

Veel mensen zijn sceptisch als we spreken over afvallen met de PS4. Gelukkig hebben we genoeg succesverhalen gehoord om dit tegen te spreken. Dit is dan ook gemakkelijk te verklaren. De grootste valkuil van mensen die wat gewicht kwijt willen raken is dat ze niet voldoende bewegen en ongezond eten. Ongezond eten is vaak makkelijker aan te pakken dan te weinig beweging. We leven immers in een prestatiesamenleving. We moeten allemaal maar meer: meer studeren, meer werken en bovendien ook nog eens de ballen in de lucht houden in een gezin. Hierdoor betekent een avondje of weekendje rust dan ook voor veel mensen dat ze lekker op de bank gaan hangen en het liefst met een zak chips in de hand. Elk jaar weer sluiten duizenden mensen een abonnement af bij de dichtstbijzijnde sportschool, maar daar ook echt naartoe gaan? Dat is een geheel ander verhaal. Met de PS4 hoef je de deur niet uit om te sporten. Bovendien hoef je ook geen dingen te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Is cardio of krachttraining helemaal niks voor jou? Zoek dan naar een alternatief. Met de games op de PS4 heb je vaak niet door hoeveel je je lichaam eigenlijk inzet en dat is nu juist het succes ervan. Doordat je enorm veel lol hebt in de leuke en dikwijls verslavende spellen, heb je helemaal niet door dat je enorm goed bezig bent en veel energie verbruikt. Als je dan ook nog eens die zak chips laat voor wat het is, kan je jouw woonkamer officieel een ‘sportstudio’ noemen! Sporten in eigen woonkamer: wie wilt dat nou niet?