/Een gezonde levensstijl met een eten box

Een gezonde levensstijl met een eten box

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een eten box thuis te laten bezorgen. Zeker in onze drukke samenleving is het niet zo gemakkelijk meer om in de avond nog wat gezonds op tafel te zetten. Waar vroeger de vrouwen voor de kinderen en het huishouden zorgden, zien we nu dat iedereen in het gezin werkt en zijn of haar dagbestedingen heeft. Er wordt dus al gauw gegrepen naar kant-en-klare maaltijden of het afhalen van eten. Na enkele maanden dit gedrag gevolgd te hebben zien we dat mensen steeds minder energiek worden, last krijgen van depressieve gedachtes, een onrustige huid krijgen en bovenal gewichtstoename laten zien. Het belang van gezond eten is algemeen bekend, maar hoe doe je dit met weinig eten? De eten box kan hier van pas komen. Maar wat is dat eigenlijk? In dit artikel leggen we uit wat je kan verwachten van een eten box en hoe je doormiddel van de box je levensstijl kan veranderen.

Wat houdt een eten box eigenlijk in?

Een eten box is een nog relatief nieuw fenomeen in Nederland. Sinds dat deze boxen echter op de markt zijn gebracht, stijgt de populariteit gestaag. Hoe deze boxen werken is afhankelijk van de eten box die je besteld hebt. Soms is het mogelijk om wekelijks uit nieuwe recepten te kiezen. Dan wordt de box gevuld met de ingrediënten die je nodig hebt om deze recepten ook daadwerkelijk te maken en krijg je een boekje met uitleg. Tevens is het mogelijk om te kiezen uit vegetarisch, snel, origineel, eerlijk vlees van de boer of voor een grote familie. Je kruist aan hoeveel gezinsleden er in jouw gezin zijn en daarop gebaseerd krijg je precies voldoende eten voor een hele week thuis gestuurd. Hiermee is na het werk nog even snel een boodschapje doen verleden tijd geworden. Je zit nooit meer zonder eten met een eten box. Daarnaast hoef je niet meer na te denken over wat je elke dag moet eten. Gemak dient de mens toch?

De voordelen van een eten box

We hebben het er al eventjes over gehad, maar een eten box kent talloze voordelen. Nieuwsgierig? Wij hebben deze alvast voor jou op een rijtje gezet.

  • Je hebt weinig tijd nodig voor het doen van de wekelijkse boodschappen. Je ontvangt alle etenswaren gewoon gemakkelijk thuis op een tijdstip dat jij het wilt ontvangen.
  • Geen wekelijkse discussie meer of geklaag door de vraag: ‘wat eten we vandaag?’. Het eetschema staat wekelijks vast. Dat betekent tegelijkertijd dat je ’s avonds simpelweg een recept kan opvolgen en daar verder niet bij na hoeft te denken.
  • Je kan een eten box precies zo samenstellen als jijzelf wilt. Wil je een stuk gezonder leven? Ga dan voor een ‘healthy’ eten box. Ben je vooral voor de gemakkelijke en snelle maaltijden? Geef dit dan aan. Zo pas je de box precies aan op jouw wensen, verwachtingen en gezinssamenstelling.
  • Alleen maar verse ingrediënten: veel mensen vinden het lastig om enkel met verse ingrediënten te kopen. We neigen al gauw naar pakjes en zakjes om snel klaar te zijn. Met een eten box leer je hoe je snelle en smakelijke maaltijden kan maken met verse en gezonde ingrediënten.