/Dit eet je op je brood als vegan: 10x vegan broodbeleg

Dit eet je op je brood als vegan: 10x vegan broodbeleg

Veel vegans vinden het lastig om te bedenken wat ze op hun brood als vegan broodbeleg kunnen gebruiken. De meeste broodbeleggen die geschikt zijn voor vegans worden al snel saai en geven je niet het gevoel dat je beschikt over een veelzijdig en gevarieerd voedingspatroon. Dat was voor ons de reden om opzoek te gaan naar wat variatie in vegan broodbeleg. Kom je er echt niet uit? Vraag dan eens om advies aan een een diëtist. Als je nog steeds niet verder komt dan hummus op je brood is het zaak om daar wat aan te veranderen. Wij hebben 10x vegan broodbeleg voor je op een rijtje gezet. Dat wordt smullen geblazen!

Vegan broodbeleg: hartig

Het is vaak best lastig om hartig vegan broodbeleg te vinden. Gelukkig is het ons gelukt om een paar lekkere en hartige vegan recepten te vinden voor een gevarieerd voedingspatroon.

  • Vleeswaar bij de vegetarische slager: als je het echt niet erg vindt om een stukje om te moeten voor je vegan broodbeleg zijn vleeswaren bij de vegetarische slager bij uitermate geschikt voor op je broodje. Zo heb je heerlijke vegetarische filet americain of boterhamworst. Dit geeft je een heleboel meer keuze qua broodbeleg en je houdt je ook nog eens perfect aan je gezonde levensstijl.
  • Groentespreads: groentespreads zijn zeer gemakkelijk verkrijgbaar en ook nog eens erg lekker en vegan proef. 2 vliegen in 1 klap dus! Groentespreads haal je gewoon bij je plaatselijke supermarkt. Je hebt ze van verschillende huismerken, maar ook van bekende merken zoals Zonnatura. Denk aan pompoen, paprika, linzen of tomaat. Je kunt groentespreads ook zeer gemakkelijk zelf maken.
  • Avocado is het sleutelwoord naar succes als het gaat om vegan broodbeleg. Want zeg nou eerlijk: wie houdt er nou niet van avocado? Je kunt dit combineren met lekkere groentes of fruit of gewoon lekker zo op je brood smeren. Gebruik hiervoor altijd rijpe avocado’s, zodat ze makkelijk te smeren zijn. Gebruik wat zout, peper en citroensap om je broodje heerlijk op smaak te maken. Gegarandeerd een succes!
  • Tahin: Tahin is misschien wel het populairste ingrediënt voor de meeste vegans. Niet geheel onterecht natuurlijk, want deze veelzijdige sesampasta smaakt bijna op alles. Niet alleen in je gerechten, maar ook gewoon lekker op brood.
  • Hummus: dit is misschien wel de meest standaard keuze die je als vegan broodbeleg kan gebruiken, maar dat betekent niet dat het minder lekker is. Combineer hummus met lekkere cherrytomaatjes, groente of komkommer.

Vegan broodbeleg: zoet beleg

  • Speculoospasta: deze pasta vind je in vrijwel alle supermarkten en is van het merk Lotus. Ontzettend verslavend, maar wel calorierijk. We raden het dus aan om deze met mate te gebruiken.
  • Jam: vrijwel alle jams passen bij de vegan levensstijl. Kijk goed op de achterkant van elke jam, zodat je altijd zekerheid hebt. Deze kun je van de bekende merken aanschaffen, maar ook de huismerken zijn perfect als vegan broodbeleg.
  • Appelstroop
  • Kokosbrood: dit geldt niet voor alle varianten van kokosbrood. Vaak zit er een vorm van gelatine in verwerkt. Er zijn echter biologische en glutenvrije varianten zonder gelatine.
  • Chocoladepasta: ben je ook zo dol op chocoladepasta, maar wist je niet dat dit ook perfect kan dienen als vegan broodbeleg? Dan hebben wij goed nieuws voor je: de meeste chocoladepasta’s zijn geheel vegan proof.