/Hoe belangrijk is een goed trainingspak tijdens het voetballen?
goed trainingspak voetballen

Hoe belangrijk is een goed trainingspak tijdens het voetballen?

Nederland is een echt voetballand. Wekelijks staan hordes ouders langs de velden om hun kroost aan te moedigen. Zelf trappen zij ook graag een balletje. Als je aan voetbal doet, weet je hoeveel fysieke en mentale kracht dit vraagt. Het is niet alleen een leuke sport, maar ook nog eens zeer goed voor de fysieke gezondheid. Als je aan voetbal doet werk je aan je conditie, spieropbouw en behendigheid. Fit worden door de leukste sport op aarde te spelen… wat wil je nog meer?

Als je gaat voetballen is het echter wel belangrijk dat je over de juiste kleding en schoenen beschikt. Vaak besteden mensen heel veel aandacht aan het vinden van kwalitatieve voetbalschoenen en een mooi voetbaltenue, maar denken ze niet aan het kopen van een goed trainingspak. Waarom zou je immers veel geld in een goed trainingspak steken als je deze op het veld niet eens hoeft te dragen? Een begrijpelijke vraag, maar een verkeerde gedachte. Een goed trainingspak is van essentieel belang tijdens iedere training en/of wedstrijd. In dit artikel leggen we uit waarom én geven we enkele tips voor het vinden van het perfecte trainingspak.

Voordelen van een goed trainingspak

Als je denkt dat je een trainingspak op het veld weinig gebruikt, heb je het juist. Tijdens het voetballen loop je niet in een trainingspak rond. Toch is het belangrijk om hem altijd bij je te hebben. Maar waarom eigenlijk? Het antwoord is simpel: je bent niet de hele tijd actief op het veld. Als je op de bank zit of klaar bent met sporten, zal de kou direct je lichaam teisteren. Door adrenaline en een hogere hartslag merk je niks van de kou. Dat betekent echter niet dat het geen aanslag heeft op jouw lichaam. Het is funest voor je spieren en fysieke gesteldheid als het lichaam te snel afkoelt. Wanneer je geen zorg draagt voor een goed trainingspak, kunnen spierpijnen en andere ongemakken optreden. 

Zeker tijdens trainingen is het belangrijk om over een goed trainingspak te beschikken. De intensiteit van de wedstrijd is dan zeer laag, waardoor je lichaam de tijd ziet om flink af te koelen. Vooral tijdens de wintermaanden mag een kwalitatief pak niet ontbreken.

Trainingspak kopen: waar moet je op letten?

Vroeger had je slechts keuze uit enkele standaard trainingspakken. Inmiddels is het aanbod reuze. Ieder merk lanceert jaarlijks weer een geheel nieuwe lijn, bomvol met hippe kleuren en patronen. Ook zien we dat bekende voetbalclubs in trainingspakken verwerkt worden. Zo kan jij in hetzelfde trainingspak lopen als jouw grootste voetbalheld! Dat maakt het kopen van trainingspakken direct een stuk eenvoudiger én leuker! Maar waar moet je op letten als je een trainingspak koopt? We zetten enkele belangrijke punten voor jou op een rijtje:  

  • Pasvorm: laat je nooit geheel leiden door de uitstraling van een trainingspak. Welk trainingspak voor jou het prettigst zit is vooral afhankelijk van je eigen figuur. Pas daarom altijd verschillende pakken voordat je een definitieve keuze maakt.
  • Materiaalkeuze: ook het kiezen van het juiste materiaal is van essentieel belang voor een goed aansluitend pak. Dit zegt immers veel over de warmteklasse. Welk materiaal het meest geschikt is? Dat is vooral afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur. Zo is katoen een zeer ademend materiaal en heeft polyester weer beter vochtafdrijvende kwaliteiten. Bepaal zelf welk materiaal het beste bij jou past.