/Zo slank je af met shakes!
afvallen met shakes

Zo slank je af met shakes!

Het jaar loopt alweer ten einde. Waar je 2020 vast met heel veel goede voornemens begon, is de kans groot dat hier maar heel weinig dingen van zijn uitgekomen. Het was een vreemd jaar en veel mensen zijn in plaats van gezonder gaan leven juist meer ongezond gaan leven. Extra snacken, een drankje doen… het werd allemaal wel heel verleidelijk door de coronacrisis. Het woord coronakilo’s is dan ook een echt begrip geworden dit jaar. Inmiddels durven we langzaam weer te hopen op een betere toekomst, een mooi 2021. Een jaar wat in het teken zal staan van gezondheid en hopelijk weer langzaam stapjes naar een normaal leven. Daar hoort natuurlijk ook een gezond gewicht bij. En laat dat nu net iets zijn waar je wél grip op hebt. Hoe? Met afvalshakes natuurlijk!

Zet die knop om

Bij afvallen is het met name belangrijk dat je over de juiste mindset beschikt. Je houdt het simpelweg niet vol als je niet goed weet waarom je iedere dag die vegan afslankshake drinkt. Wanneer je er niet geheel achterstaat, dan zal het bijna onmogelijk zijn om een geheel nieuwe voedingspatroon te creëren. Je wordt dan al snel toch in de verleiding gebracht om te gaan snoepen. Daarom is het eerst belangrijk om voor jezelf te bepalen waarom je wilt afvallen. Zit je niet lekker in je vel? Merk je dat je minder goed meekomt met je kinderen? Of wil je simpelweg weer in die oude spijkerbroek passen? Er kunnen verschillende redenen zijn om af te vallen. Zolang jij er achterstaat, zal het zeker goed komen.

Waarom afvallen met shakes?

Maar waarom zou je ervoor kiezen om shakes te gebruiken tijdens het afvallen. Veel mensen zijn ten onrechte in de veronderstelling dat shakes worden gebruikt als crashdieet. Dit is echter niet het geval. In tegendeel zelfs. Shakes kunnen namelijk langdurig worden gebruikt voor blijvend gewichtsverlies. Hierbij is het niet de bedoeling dat je alle maaltijden met een shake vervangt. Dat zou je simpelweg niet volhouden. Nee, je vervangt één of twee maaltijden waar je normaal gesproken moeite mee hebt. Bijvoorbeeld het ontbijt en de lunch. Met een shake weet je dat je precies voldoende calorieën binnen krijgt. Vervolgens eet je ’s avonds wat je normaal ook zou nemen, maar hou je natuurlijk wel rekening met kleinere porties en gezond eten. Ook snacken is natuurlijk niet toegestaan.

Door dit afvalschema enkele weken tot maanden vol te houden, bouw je een langdurig calorietekort op. Hierdoor val je gestaag af. Dit zal de eerste weken wat meer zijn en vervolgens stagneert het een beetje. Zodra je op je streefgewicht zit, kan je de shakes ook gebruiken om op gewicht te blijven. In dat geval vervang je nog maar één maaltijd per dag of kies je ervoor om één dag in de week shakes te gebruiken. Het is altijd een beetje uitproberen wat werkt om op gewicht te blijven. Daarom is het belangrijk om regelmatig te wegen en in de gaten te houden wat voor jou de beste oplossing is. Soms val je in het begin nog een beetje af of kom je juist aan. Maar het is de bedoeling dat dit na verloop van tijd zal stagneren.